Amerikai bokszoló kapott állampolgárságot Putyintól

Orosz állampolgárságot adományozott Vlagyimir Putyin orosz elnök 44 külföldinek, köztük Kevin Johnson amerikai ökölvívónak és Brandon Leipsic kanadai jégkorongozónak, a szentpétervári SZKA játékosának.

Hírdetés

A hivatalos jogi információk honlapján kedden közzétett rendelet értelmében orosz állampolgárságot kapott az amerikai Andrei Leo Kalageorgi is. Őt a Kommerszant című lap szerint Georgij Muradov, a „Krími Köztársaság” miniszterelnök-helyettese II. Katalin leszármazottjának nevezte.
   
Orosz útlevélre való jogosultságban részesült a jugoszláv születésű Ratko Samac, aki 1999-ben telepedett le Oroszországban. Bosznia-Hercegovina korábban Samac kiadatását követelte, állítólag 1993-ban elkövetett háborús bűncselekmények vádja alapján. Az orosz főügyészség 2016-ban elutasította a férfi kiadását.
   
Johnson tavaly szeptemberben kérvényezte az orosz állampolgárságot. A sportoló képviselője a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek elmondta, hogy az ökölvívó az orosz elnök tiszteletére vette fel a Vlagyimirovics apai nevet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »