Akár Peter Sagant is láthatjuk versenyezni a Csallóközben

Akár Peter Sagant is láthatjuk versenyezni a Csallóközben

A legjelentősebb szlovák kerékpáros körverseny idén júniusban Dunaszerdahelyről indul.  A Szlovák körversenyen 21 kerékpáros csapat méri össze tudását, beleértve a kerékpársport élvonalbeli versenyzőit. A csallóközi városból rajtol a csapatok időfutama. 

Már egy hónap sincs hátra az egyetlen szlovák körverseny rajtjáig, amelyen az UCI nemzetközi ranglistára is pontokat gyűjthetnek a versenyzők. A 68. alkalommal megrendezett Szlovák körverseny június 26. és 30. között vezeti a kerékpárosokat a Csallóköz festői zugaitól egészen a fenséges Tátráig. Az etapok összesen 710,5 kilométert foglalnak magukba, 19 hegyi és 8 gyorsasági hajrával.

A csapatok sorrendje a bevezető csapatidőfutamon dől el, erre már ötödik alkalommal kerül sor a versenyprogramok történetében.

Hírdetés

Idén Dunaszerdahelyen, a MOL Arénánál rajtol és ott is ér célba a 28,8 km hosszú, a csapatok sorrendjét meghatározó szakasz, amely nem hoz nagyobb emelkedőket, de semmiképp sem lesz egyszerű. Már a bevezető is technikai jellegű, ez a rajt után kivezeti a városból a kerékpárosokat, ahol is az eredményért való küzdelembe a szél és a tűző nap is közbeszólhat.       

A versenyprogram 18:10 órai kezdettel indul, de a rajt és a cél helyén már 15:00 órától gazdag program várja az odalátogató közönséget.

A csallóköziek már többször bizonyították, milyen fantasztikus hangulatot tudnak teremteni az ország e szegletébe érkező rendezvényeken és a résztvevő versenyzők számára. Bízunk benne, hogy ez most sem lesz másként. A neves nemzetközi kerékpáros mezőny mellett a legjobb hazai kerékpárosokat is ünnepelheti a közönség. Akár még Szlovákia történetének legeredményesebb kerékpárosát is. Peter Sagan részvételéről a szervezőség intenzív tárgyalásokat folytat, hogy azokon az utakon vehessen búcsút profi kerékpáros karrierjétől, ahonnan egykor elindult. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »