Ajtók címmel írt oratóriumot a Lautitia Kóruscsaládnak Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert

Ajtók címmel írt oratóriumot a Lautitia Kóruscsaládnak Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert

Az ősbemutató április 24-én, vasárnap 19 órakor kezdődik a debreceni Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban.

Új oldaláról mutatkozik be Debrecenben a Grecsó Krisztián–Hrutka Róbert szerzőpáros: a Lautitia Kóruscsaládnak írt oratórium Hrutka Róbert zenéjére és Grecsó Krisztián dalszövegeire és prózájára épül.

A szerzőket, akik a Lautitia Kóruscsaláddal kiegészülve segítenek elindulni az énkeresés útján,  a Dehír.hu munkatársa kérdezte a közös munka részleteiről.

Az Ajtók című darab kórussal zengő dalai és történetei az énkeresésről, önmagunk megismeréséről szólnak. Feltárulnak egymás után a lélek nehéz kapui, és kiderül: titkaink vannak magunk előtt. A vágyainkat, a múltunkat, és néha még az érzéseinket, álmainkat is elzárjuk magunk elől.

Hírdetés

A szerzőpárossal, illetve Nemes Józseffel, a kórus karnagyával az első közös próba előtt beszélgettek a darabról, közös munkáról, Szabó Magdáról, énkeresésről, a kamaszok felborult világáról. Az interjút a Dehír.hu portálon olvashatják el, IDE kattintva.

Az Ajtók című zenés irodalmi kórusművet április 24-én, vasárnap 19 órától mutatják be a Lovarda központban. További információ a koncertről ITT érhető el.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Mikula Szilvia/Dehir.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »