Acélcsarnok: egy fenntarthatóbb opció

Acélcsarnok: egy fenntarthatóbb opció

Share 0 Tweet 0 Share

window.googletag = window.googletag || {cmd: []};

googletag.cmd.push(function() { googletag.pubads().display(‘/28240038/pr_mero/0400_frisomat_alternativenergia_julius_PR_AV’, [1, 1], ‘div-gpt-ad-1689933542626-0’); });

Az elmúlt évek intenzíven emelkedő alapanyag- és energiaköltségei nehezítő tényezőként jelentek meg az építkezést érintő beruházások tervezésében a költségek oldalán. Minden gazdasági, ipari területen megjelent az energiatakarékos, költség- és időben is hatékony megoldások iránti igény, amely a telephelyfejlesztési, épületberuházási törekvéseket is jelentős mértékben érinti. Ennek hatására egyre népszerűbb építkezési forma a könnyűszerkezetes acéltechnológia, amely a kivitelezhetőség gyorsasága mellett környezetkímélő megoldást nyújt, ha az építmény elemeinek gyártását, szállítását, összeállítását, illetve későbbi üzemben tartását vizsgáljuk.

 

Gyorsan épül a sokoldalú és igényre szabható acélcsarnok 

A könnyűszerkezetes, hidegen hengerelt acéltechnológiás építkezés rövid idő alatt kínál kompakt megoldást, számos energiamegtakarítási kiegészítő lehetőséggel. A Magyarországon közel 32 éve jelen lévő Frisomat acélépületei rendkívül széles körben fedik már most le az építkezési igényeket – legyen szó kereskedelmi, mezőgazdasági vagy éppen irodai funkcióról -, a rugalmas alakíthatóságnak, tervezhetőségnek köszönhetően az acélcsarnokok felhasználási módja is sokoldalú. Azonban bármilyen területen tevékenykedő vállalkozásra igaz, hogy a mindennapi üzemeltetéshez és munkafolyamatok ellátásához nagy mennyiségű villamosenergia szükséges. A példaként felhozott gyártó acélcsarnokai ilyen szempontból is kínálnak előnyöket.  

Erőforrás-takarékos gyártás és hosszú élettartam – ez is az acélcsarnok!

Hírdetés

A Frisomat csarnokok egyik jellegzetessége, hogy azok acélszerkezetük hideg megmunkálással készül, ebből adódóan átlagosan 30%-kal kevesebb nyersanyag szükséges az elemek előállításához. Ugyanakkor a cég gyártási irányelvei is környezetbarát megközelítésűek: a méretpontos gyártás és az előre furatolt kivitelezés segít elkerülni a felesleges hulladék termelését, mind a gyártási folyamat, mind maga az építkezés alatt.

A környezetet védő hozzáállás és vállalati magatartás abban is tükröződik, hogy a Frisomat észszerű, felesleges távolságoktól mentes logisztikai rendszert működtet, illetve a gyártósor villamosenergia-igényét már legalább 50%-os arányban napenergia segítségével fedezi.

„Meggyőződésünk, hogy a hosszú távon is hatékony termelés alapja az erőforrások optimalizált használata, a zöld megoldások beépítése a vállalati infrastruktúrába, azonban ezek a törekvések folyamatos fejlesztést is igényelnek, ahhoz, hogy az üzemeltetési költségek stabilan csökkenthetőek legyenek.” – jegyezte meg Raport László, a Frisomat Magyarország ügyvezetője.

Napelemet a tetőre

Az acélcsarnokok általában nagy felületű és masszív tetőszerkezete alkalmas napjaink egyik legalapvetőbb energiahatékonyságot növelő kiegészítőinek, a napelemek telepítésére. Nincs ez másként a Frisomat rugalmasan igényre szabható és időtálló épületmegoldásai esetén sem. 

Amennyiben az acélcsarnok új épületberuházás, úgy az első egyeztetésektől érdemes a négyzetméterenkénti súlyterhelést a szolár panelekhez igazítani.  A Frisomat fontos célkitűzése, hogy könnyűszerkezetes épületeik a közeljövőben standardizáltan alkalmasak legyenek a szolár panelek átlagsúlyának teherbírására. Korábban épült acélcsarnokok esetében szintén megoldható a telepítés, azonban ilyen helyzetben fontos és a biztonság érdekében indokolt az előzetes statikai vizsgálat, amellyel meghatározható a kiegészítő merevítések és tartóoszlopok installálásának szükségessége.

A Frisomat cégcsoport magyarországi szakértő csapata az épületek átadása után is, szükség esetén tanácsadással rendelkezésre áll a megújuló energiafelhasználást célzó beruházások utólagos elvégzéséhez.

 

A technológiáról és épületekről bővebb információ ide kattintva érhető el

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »