A zöld beruházások hajtják a régió ingatlanpiacát

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A lépés ráadásul nem volt előzmény nélküli, a Marny ugyanis hosszú ideje a környezettudatosság élvonalában van, amit többek közt az Alfa Group magyarországi projektjei és igencsak ambiciózus vállalásai bizonyítanak.

Az Alfa Groupnál az ESG elveknek való megfelelés a legfontosabb értékeink között van. A hazai ingatlanpiac közelmúltban látott megtorpanása mellett is folyamatosan fektettünk be új rendszereikbe és fejlesztettük is azokat, hogy energiahatékonyabbak legyenek, így csökkentve az erőforrásigényüket, a megújuló energiaforrásokra való átállás mellett. Többek közt ez kell ahhoz, hogy a nemzetközi portfóliónkkal összhangban a magyarországi ingatlanjainkat is karbonsemlegessé és energetikailag önellátóvá tegyük 2026-ig – árulta el a célkitűzések kapcsán Ohad Epschtein.

Hírdetés

A magyarországi Alfa Group vezetője a konkrétumok közt említette, hogy egyenként 200 ezer eurós, azaz átszámítva mintegy 79 millió forintos beruházással mostanra 260 kWp teljesítményű napelemes rendszert telepítettek egy budaörsi kereskedelmi központjukra, illetve egy 300 kWp-est egy budapesti irodaépületükre. Emellett a csúcstechnológiás geotermikus rendszerek és hőszivattyúk alapértelmezetten vannak jelen minden új ingatlanfejlesztésüknél, a meglévő létesítmények pedig átfogó felújításon estek át a szigetelés javítása, valamint az ajtók és ablakok korszerűsítése érdekében. Ohad Epschtein a fentiekhez hozzáfűzte, nem kis részben a zöld befektetések az okai annak, hogy a kelet-közép-európai ingatlanpiac újra a fellendülés jeleit mutatja. Mint rámutatott, a CBRE adatai szerint a régióban 2024 második negyedévében éves alapon 55, negyedéves alapon pedig 35%-os növekedés látszik a befektetésekben, ezzel párhuzamosan pedig az ügyletek átlagos nagysága a 2023 II. negyedévi 17 millió euróról 2024 azonos időszakára 25 millió euróra emelkedett.

Ez a növekedési potenciál az oka, hogy aktívak maradunk a régióban, méghozzá az eddig is sikerre vitt, fenntartható projektekkel, ami nemcsak a környezetünknek, hanem az alacsonyabb költségek miatt a bérlőknek is elvárása.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »