A Washington Post szerint az oroszok kémiai fegyverrel támadhatnak, ami „megbénítja” az embereket

A Washington Post szerint az oroszok kémiai fegyverrel támadhatnak, ami „megbénítja” az embereket

Az oroszok a támadásért az ukránokat okolhatják, hogy elindíthassák az inváziót – állítja a The Washington Post meg nem nevezett, az amerikai kormányzaton belüli forrásokra hivatkozva.

A lap szerint a hírszerzési információk arra utalnak, hogy Oroszország civilek elleni támadást tervez egy olyan vegyi anyaggal, ami megbénítja az embereket. Az orosz kormány állítólag az ukránokat, de lehet az amerikaiakat is hibáztatja majd a támadásért.

Hírdetés

Maga Antony Blinken amerikai külügyminiszter is azt mondta, hogy az oroszok megrendezhetnek egy „terrorista robbantást Oroszországban”, vagy akár dróncsapást is végezhetnek a civilek ellen. Blinken egy „hamis vagy akár valódi, vegyi fegyverekkel végrehajtott támadást” is említett.

Az ENSZ-ben Antony Blinken amerikai külügyminiszter ismételten felszólította Oroszországot, hogy üljön tárgyalóasztalhoz, és diplomáciai úton rendezzék a konfliktust. A diplomácia vezetője beleegyezett, hogy jövő héten találkozik orosz kollégájával, Szergej Lavrovval, azzal a feltétellel, hogy Moszkva tartózkodik az Ukrajna elleni támadástól.

(washingtonpost, tasr, refresher)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »