A Vizuális Művészet Tanszék végzősei is bemutatják munkáikat a Múzeumok éjszakáján 

A Vizuális Művészet Tanszék végzősei is bemutatják munkáikat a Múzeumok éjszakáján 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) Andrássy úti főépületében és az Epreskertben különleges tárlatvezetések és összeművészeti produkció, valamint a végzős hallgatók munkáit felvonultató képzőművész diplomakiállítás várja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján.

Múzeumok éjszakája – Különleges tárlatvezetésekkel és képzőművész diplomakiállítással várja az érdeklődőket a MKE

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) Andrássy úti főépületében és az Epreskertben különleges tárlatvezetések és összeművészeti produkció, valamint a végzős hallgatók munkáit felvonultató képzőművész diplomakiállítás várja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján, június 22-én – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A Múzeumok Éjszakáján az Epreskertbe látogatók a Képzene című programon az MKE és a Zeneakadémia növendékeinek közös produkcióját tekinthetik meg.

Szintén a terézvárosi kertben Szabó Ádám szobrászművész, az MKE docense tart a nagymesterek és tanítványaik tanulóéveiből merített, anekdotákkal tarkított bemutató sétát – olvasható a közleményben.

Hírdetés

Mint írják, az MKE kiemelt eseménye az egyetem Andrássy úti főépületében a Képzőművész MA Diplomakiállítás, az újonnan alapított Vizuális Művészet Tanszék végzős évfolyamának első, nagy bemutatkozása. A tárlatot az MKE rektora, Erős István nyitja meg az évszázados kiállítási hagyományokra visszatekintő Barcsay teremben és az Aulában.

A Művészeti Anatómia Tanszék az MKE egyik különleges kuriózuma, gyűjteményének bemutatása minden évben a Múzeumok éjszakája programsorozat népszerű eseménye.

Idén Kőnig Frigyes Munkácsy Mihály-díjas festőművész, professzor emeritus mesél az érdeklődőknek az oktatáshoz használt izgalmas tárgyakról, melyek között olyan ritkaságok is megtalálhatók, mint Székely Bertalan lovának csontváza, a különböző állatpreparátumok vagy az arcrekonstrukciókhoz használt furcsa segédeszközök.

Az Magyar Képzőművészeti Egyetem főépületében szervezett sétákon a Múzeumok éjszakája látogatói megismerhetik a műemlék épület Lotz-freskókkal díszített belső tereit és iparművészeti műremekeit.

Az egykori Mintarajztanoda és a Régi Műcsarnok épületegyüttesében Romoda Klára, az MKE egykori munkatársa tart tárlatvezetést, Bojtos Anikó művészettörténész pedig a nemrég felújított, egyedülálló Lotz Károly falképeket mutatja be. A festő- és szobrászrestaurátok műhelyében Heitler András, az MKE docense és Káldi Richárd művésztanár vezeti körbe az érdeklődőket – olvasható a közleményben.

Bővebb információk a programokról a www.mke.hu weboldalon találhatók – áll az összegzésben.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »