A Twitter alapítója bocsánatot kért a cégnél kialakult helyzetért

A Twitter alapítója bocsánatot kért a cégnél kialakult helyzetért

A Twitter alapítója személyes felelősséget vállalt azért, hogy a közösségi médiacégnél olyan helyzet alakult ki, hogy az új tulajdonos a dolgozók felétől kénytelen megválni.

Inside the Wild Life of Billionaire Twitter Founder Jack Dorsey

Dorsey – businessinsider.com

Hírdetés

Jack Dorsey nyilvánosan is több bírálatot kapott, hogy nem szólalt meg azután, hogy Elon Musk átvette a technológiai vállalkozást.
   
Dorsey saját Twitter oldalán azt írta, tisztában van azzal, hogy most sokan mérgesek rá. „Enyém a teljes felelősség mindenkinek a helyzetéért: túl gyorsan növesztettem ekkorára a céget, bocsánatot kérek érte” – fogalmazott. Az alapító ugyanakkor hozzátette, tudja hogy a Twitter emberei erősek és ellenállóak, és mindig megtalálják majd útjukat, függetlenül az adott nehéz pillanattól.
   
A korábbi elnök-vezérigazgató a cég méretére és a kialakult helyzetre való utalással arra célzott, hogy Elon Musk a héten nagyszabású leépítést jelentett be.
   
Jack Dorsey tavaly novemberben mondott le a Twitter elnök-vezérigazgatói tisztségéről, idén májusban pedig az igazgatótanácsból is távozott.
   
Elon Musk, a Tesla és SpaceX alapító-vezérigazgatója október 28-án vált hivatalosan a Twitter tulajdonosává, ezzel lezárult a 44 milliárd dolláros adásvételi ügylet.

Első lépései között volt, hogy elbocsátotta a cég 3 felsővezetőjét.

Majd a héten feloszlatta az igazgatótanácsot.

Bejelentette, hogy a vállalkozás 7500 dolgozójának mintegy felét elbocsátja. Indoklása szerint erre a közösségi médiacég gazdálkodásának kiegyensúlyozása érdekében van szükség, mert az a jelen helyzetben naponta 4 millió dollár veszteséget termel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »