A szlovákiai városok tárgyalást sürgetnek a kormányfővel

A szlovákiai városok tárgyalást sürgetnek a kormányfővel

A Szlovákiai Városok Uniója (ÚMS) azonnali tárgyalást sürget Eduard Heger kormányfővel a pénzügyi tárca vezetőjének, Igor Matovičnak a különadóval kapcsolatos elképzeléséről.

Egyúttal felszólította a kormánypárti képviselőket, hogy mindaddig ne szavazzanak a javaslatról, amíg az Unió vezetősége és a kormány nem vitatja meg a tervezetet.

Az ÚMS elfogadhatatlannak tartja a javaslatot és rámutat arra, hogy az állam ismételten központilag akar dönetni az önkormányzatok finanszírozásával kapcsolatos kérdésekről.

Az ÚMS találkozni szeretne Zuzana Čaputová államfővel is, hogy amikor dönteni kíván a törvénymódosításról, vegye fontolóra az önkormányzatok megalapozott érveit is.

Hírdetés

Az Emberekért koalíciós párt olyan elképzelést fogalmazott meg, látva az önkormányzatok masszív tiltakozását a megemelt adóbónusz miatt, hogy az önkormányzatok részesedjenek az összes adóból, amelyet az állam beszed. A pénzügyminisztérium úgy véli, hogy az önkormányzatok nem rövidülnek meg, ugyanannyi pénzzel gazdálkodhatnak, mint eddig.

Igor Matovič pénzügyminiszter minden rászoruló önkormányzatnak támogatást helyezett kilátásba.

A becsületes önkormányzatoknak minden bizonnyal segítő kezet nyújtunk, mégpedig különböző módon”

– jegyezte meg a pénzügyér.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »