A szlovák másodosztályból az Európa Konferencia Ligába – Körkép-interjú Domonkos Kristóffal

A szlovák másodosztályból az Európa Konferencia Ligába – Körkép-interjú Domonkos Kristóffal

Bár nem számított rá, rögtön debütálása évében ezüstérmes lett a Fortuna Ligában. A korábbi komáromi közönségkedvencet a DAC nem kereste, az MFK Rózsahegy azonban meglátta benne a potenciált és sikerrel meg is kezdte tehetségének kiaknázását. A fiatal középpályás télen váltott nem csak klubot, de ligát is, rövid pihenője után pedig holnaptól már megkezdi a felkészülést nem csak a Fortuna Liga következő idényére, hanem az Európa Konferencia Ligában való szereplésre is. Domonkos Kristóffal beszélgettünk.

Fantasztikus év áll mögötted, hogy értékeled az elmúlt hónapokat?

​Igen, egy nagyszerű szezont tudhatok magam mögött, mind Rózsahegyen, mind Komáromban. Mikor eljöttem Komáromból csak reménykedtem, hogy benneleszünk a csapattal a top háromban, de így, hogy végül másodikok lettünk, felülmúltuk az elvárásaimat.

Januárban arról beszélgettünk, hogy be fog kelleni verekedni magad a rózsahegyi kezdőcsapatba. Ez végül elég gyorsan sikerült is – mi a titok?

​Odatettem magam 100 százalékosan az összes edzésen, és már a szezon előtti barátságos mérkőzéseken próbáltam a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, mintha tétmérkőzést játszottunk volna. Nagyon örülök neki, hogy ezt az edzők értékelték, és megkaptam tőlük a lehetőséget.

A másodosztályból csöppentél bele a Fortuna Ligába. Nehéz volt az átállás?

​Eleinte nem volt egyszerű. Meg kellett szoknom a csapatársaimat, hogy meglegyen az összhang a pályán. Az első pár hónap még nehéz volt, de fokozatosan kezdtem belejönni, felvenni a mérkőzések tempóját.

Hírdetés

Láthatóan sikerült beilleszkedned, hogy érzed magad Rózsahegyen?

​Rózsahegyen sikerült beilleszkednem, igazán kivételes, jó csapatszellem van jelen az öltözőben, mindenkivel jó kapcsolatot ápolok. Persze rivalizálás van, de ez hajt minket előre. ​Egészében megtaláltam a helyem a csapatban és jól érzem magam.

Most van egy kis pihenőd az elmúlt hónapok hajtása után. Mivel töltöd a szabadságod?

​Mivel nincs túl sok idő a felkészülés kezdetéig, a szabadidőmet pihenéssel töltöm, nagyrészt otthon vagyok, valamint készülök az államvizsgámra is, amely júniusban lesz. A kirándulást idén télre halasztottam.

Júliusban már vár az EKL. Milyen ellenfeleknek örülnél? Latolgattátok már az esélyeket az öltözőben?

​Szeretnék valamilyen neves európai csapat ellen játszani. Jelenleg még nem beszélgettünk róla az öltözőben, mert mindenki a szünetet élvezi, de amint visszatérünk az edzésekhez keményen fogunk készülni, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

  Domonkos Kristóf tavasszal 12 fortunaligás meccsen összesen 904 percet játszott, emellett egy kupamérkőzésen is pályára lépett és 90 percig segítette csapatát. Góllal még nem, de gólpasszal már hozzájárult csapata sikereihez.   A rózsahegyiek június 6-án kezdik meg a felkészülést, 15-én pedig már Homonna ellen lépnek pályára, majd június 17-től 23-ig ausztriai edzőtáborozáson vesznek részt. Itt a német Bundesliga 2-es Fortuna Düsseldorffal mérik össze erejüket, majd június 30-án a lengyel GKS Katovice ellen bizonyíthatnak. Július 7-én már az első EKL-meccsüket játszák, majd 14-én jöhet a visszavágó is, miközben két vagy három nappal később megkezdik a Fortuna Ligás szereplést is.

Komjáthy Petőcz Andrea


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »