A szakértő szerint a kamion valószínűleg teljes sebességgel gázolt bele a tűzoltókba a D1-esen

A szakértő szerint a kamion valószínűleg teljes sebességgel gázolt bele a tűzoltókba a D1-esen

Hétfőn a D1-es autópálya felsőszerdahelyi szakaszán egy kamion tűzoltókat és rendőröket gázolt el, miközben azok egy kigyulladt személykocsi oltásában vettek részt. A baleset során két tűzoltó meghalt, két rendőr pedig megsérült, egyikük még mindig az életéért küzd a kórházban. Az eddigi információk szerint a kamion előbb nagy sebességgel beleszállt az autópályarendőrség furgonjába, majd az egyik tűzoltóautóba.

A rendőrség emberülés és súlyos testisértés miatt indított eljárást, a kamion 40 éves sofőrjét a helyszínen őrizetbe vették.

Egy 27 és egy 43 éves vágújhelyi tűzoltó azonnal meghalt az ütközéskor. Délelőtt még Bosác község iskolájában tartottak a gyerekeknek előadást.

A Nový Čas bulvárlap értesülései szerint a lengyel kamionos nagy sebességgel, irányváltás és fékezés kísérlete nélkül hajtott bele a rendőrautóba, majd szó szerint belefúródott az egyik tűzoltóautó hátuljába.

A Štandard közlése szerint ügyben eljáró igazságügyi közlekedési szakértő egyelőre konkrétumokba nem bocsátkozott, ám előzetes becslése szerint az történt, hogy a kamion először az autópályarendőrség furgonját találta el a bal oldalán, majd frontálisan ütközött az egyik tűzoltóautó hátuljával, ami a hatalmas kinetikus energia hatására nekiütközött az előtte lévő másik tűzoltóautónak.

Az is kiderült, hogy semmilyen féknyomot nem találtak az esetnél. A rendőrök és a tűzoltók is használták a megkülönböztető jelzéseiket, így valaminek történnie kellett.

Hírdetés

A szakértő szerint a nyomozás feladata lesz kideríteni, hogy a sofőr rosszul lett, mobilozott, ivott, drogozott, esetleg elaludt-e közvetlenül a baleset előtti pillanatokban.

Fotó: Polícia SR – Trenčiansky Kraj

Fotó: Polícia SR – Trenčiansky Kraj

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »