A román kormánypárti baloldal vezetője nem ért egyet a munkahelyi covid-igazolványok bevezetésével

A román kormánypárti baloldal vezetője nem ért egyet a munkahelyi covid-igazolványok bevezetésével

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy nyilatkozott hétfőn, hogy nem ért egyet a Covid-igazolvány munkahelyi követelményével, és ‘kissé megkésettnek’ tartja az igazolvánnyal kapcsolatos további intézkedések bevezetését.

‘Már van egy zöldigazolványunk, egy hatályos sürgősségi rendelet előírásainak megfelelően. Én nem értek egyet azzal, hogy a zöldigazolvány munkahelyi követelmény legyen. (…) Ha jól értettem, az orvosok 90%-a be van oltva. Ezek az intézkedések már kissé megkésettek’ – mondta Ciolacu a PSD székházában, amikor arról kérdezték, mi a véleménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) képviselőjének arra vonatkozó javaslatáról, hogy Romániában terjesszék ki több tevékenységi területre a Covid-igazolvány meglétének követelményét.

Hírdetés

Ciolacu arról is beszélt, hogy az országban még mindig alacsony az átoltottsági arány. ‘Könnyű minisztereket lecserélni, könnyű többséget kialakítani, de nagyon nehéz visszanyerni a románok bizalmát’ – summázta a PSD-elnök.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »