A rendőrség nyomozhat: miért egy nullkilométeres cég üzemelhette be a lélegeztetőgépeket?

A legfőbb ügyész ismét feljelentésként értékelt egy képviselői kérdést.

Ön szerint felvetik-e korrupciós bűncselekmények gyanúját a lélegeztetőgépek beüzemelésével kapcsolatos szerződések?

Ezzel a címmel nyújtott be írásbeli kérdést Polt Péternek a szocialista Bangóné Borbély Ildikó.

A képviselőnőnek egy, a hvg.hu által közölt cikk keltette fel a figyelmét.

Az írásból az derült ki, hogy egy olyan cég is részt vett a berendezések telepítésében, amelynek évekig sem bevétele, sem alkalmazottja nem volt.

Az ellenzéki politikus szerint ezeket a cégeket megfelelő referenciákkal rendelkező, ilyen feladatokra szakosodott vállalkozások helyett választották ki.

Bizonyára Legfőbb Ügyész Úr is egyetért velem abban, hogy a lélegeztetőgépek szakszerűtlen beszerelése akár emberi életekbe is kerülhet. Fontos volna ismerni, hogy miért ezeket a cégeket választották ki annak érdekében, hogy a magyar társadalom nyugodtan bízhasson abban, hogy a kórházba kerülve megfelelően beszerelt eszközökkel fognak ellátást kapni

Hírdetés

– fogalmazott. Emiatt három kérdésre várta a választ: 

Vizsgálta-e, hogy miért bízott meg a kormány egy évek óta alkalmazottak és bevétel nélkül tengődő, közúti fuvarozással és programozással foglalkozó céget erre a feladatra?Vizsgálta-e, miért kapott ez a cég nagyobb megbízást, mint a hosszú ideje ezen a területen dolgozó, referenciákkal rendelkező vállalkozás?Vizsgálta-e, hogy mi alapján részesítették előnyben a lélegeztetőgépekkel kapcsolatban semmilyen tapasztalattal nem rendelkező céget?

A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte a kérdést, ezért Polt Péter azt a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította.

Mint érvelt, ennek a hatóságnak a dolga eldönteni, történt-e bűncselekmény, olvasható itt.

Magyar Tudat

Megosztás

Related posts:Csurka István: Ellenség minden, ami nemzeti Végzetes hiba volna, ha az elszámoltatás és a felelősségre vonás…Elég volt Hornból és utódaiból is! Többet privatizált az állami vagyonból, mint bárki más előtte vagy…Advent- Mi elcsendesedünk, ők randalíroznak – Nyílt levél a belügyminiszternek Őexcellenciája Dr. Pintér Sándor úr Belügyminiszter BUDAPEST Excellenciás Belügyminiszter Úr!…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »