A rendőrök Nyitra megyében is éberek

A rendőrök Nyitra megyében is éberek

A következő „hírcsokrot” a Nyitra megyei rendőrség juttatta el a szerkesztőséghez.

Egy 18 éves férfit, akinek már csak három hete lett volna hátra, hogy ismét járművet vezethessen Komáromban füleltek le a rendőrök Audi Q7 kocsijában. Az ellenőrzés során derült  ki, hogy április 20-ig tartott az eltiltása, de türelmetlen lehetett, ami nyilván azzal a következménnyel jár, hogy továbbra sem ülhet a kormány mögé egy ideig, ráadásul felelősségre is vonják, mert ignorálta egy hivatalos döntés betartását.

A következő eset is a Komáromi járásban történt. A közlekedési rendőrök egy Marcelházán történt balesetnél helyszíneltek. Egy Mazda 6 márkájú személygépkocsi 40 éves vezetője egy Mercedes GLC 220d típusú autót előzött, de közben súrolta és ezzel megrongálta a Mercedes bal oldalát. Ezt követően járművével megcsúszott és letért az úttestről, majd egy villanyoszlopnak csapódott, végül állva maradt. A  kiérkező rendőrök megszondázták és a műszer 1,98 ezrelék alkoholt mutatott ki a szervezetében. A járművekben keletkezett kárt 5 ezer euróra becsülték. A vétkes járművezető ellen tudatmódosító szer használatáért, a biztonság veszélyeztetéséért és a nyilvánosságot szolgáló létesítmény (villanyoszlop) megrongálásáért és üzemképtelenségének okozásáért eljárást kezdeményeztek.

Hírdetés

Az éber rendőrök több ízben is olyanokat füleltek le, akik alkoholt fogyasztottak, mielőtt a kormány mögé ültek.

Egy 55 éves nőt Nagysurány és Érsekújvár között a megengedett sebesség túllépése miatt állítottak meg, majd fújatták és a szonda 1,15 ezrelék alkoholt mutatott ki a szervezetében.

Egy 40 éves nyitrai férfi teszteredménye 1,23 ezrelék, egy 24 éves ipolysági férfié 1,58 ezrelék, egy 49 éves lévai férfié 2,19 ezrelék volt. Valamennyiük ellen eljárást kezdeményeztek tudatmódosító szer használata által okozott fenyegetés miatt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »