A NER-kegyelteknek jutott a Szerencsejáték Zrt. állami támogatásainak 61 százaléka

A NER-kegyelteknek jutott a Szerencsejáték Zrt. állami támogatásainak 61 százaléka

A Szerencsejáték Zrt. kicsivel több mint 15 milliárd forintos támogatásaiból csaknem 9,2 milliárd vándorolt a NER kegyeltjeihez 2015. február és 2024. május közti időszakban – derült ki a Népszava összesítéséből.

Ez azt jelenti, hogy tíz év alatt az állami lottócég támogatásainak 61 százaléka került olyan személyekhez, szervezeti-, egyesületi elnökökhöz, akik nyíltan támogatják a Fideszt, esetleg rokonuk, ismerősük a kormánypárt színeiben politizál, vagy olyan szervezetek, egyesületek, melyek üzenetei, kutatásai gyanúsan egybevágnak a kormány éppen aktuális üzeneteivel, érdekeivel

– írják.

A Népszava listája szerint

az abszolút rekorder a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, amely a teljes szétosztott összeg 16 százalékát kapta.

A közel 2,5 milliárd egy olyan alapítványhoz vándorolt, amelynek kuratóriumában ül Princzinger Péter, aki a 2017-ben Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) került az alapítványhoz, akárcsak Könnyid László, aki az MTÜ vezérigazgató-helyettese volt. Továbbá Somlyai Zoltán, aki a Kempinski Hotelt vezette, amikor Orbán Ráhel ott dolgozott, jelenleg pedig a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group hoteldivíziójának vezetője – olvasható a cikkben.

A lap összesítése szerint az alábbi támogatottak kaptak jelentős összegeket:

🔴 Nem kevés pénz érkezett a Szerencsejátéktól Havasi Balázs zongoraművész cégéhez, a Symphonic Concert Management Kft.-hez, 2024 májusáig mintegy 807 millió forint.

Hírdetés

🔴 Jól járt Deutsch Tamás testvére, Deutsch Péter is. Az Élményliget Kft., ahol Deutsch Péter cége (Ad-Wiser Szolgáltató és Tanácsadó Kft) kisebbségi tulajdonos, összesen 125 milliót kapott, míg a Sport&Event Sportügynökség Kft., ahol szintén az Ad-Wiser Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-n keresztül kisebbségi tulajdonos a Fideszes EP-képviselő testvére, 50 milliót.

🔴 Szijjártó Péter külügyminiszter testvérének, Szijjártó Saroltának és sógorának, Őry Tamásnak cége, a Truck Race Promotion Rendezvényszervező Kft. (később TRP Hungary Kft.) 181 millió forintot kapott.

🔴 A Tóth Gabi koncertjeit szervező cég, a Backstage Management Bt. 2022 júniusa óta 95 milliót kapott.

🔴 Pataky Attilának, az Edda frontemberének cége, a P. Management-nek 378 milliót ment.

🔴 Nagy Ferónak csak "aprópénz" jutott, csupán egyszeri 10 millió forintot kapott.

🔴 A kormányt mindig mindenben támogató Civil Összefogás Fórumot (CÖF) 180 millióval pumpálták fel.

🔴 Tavaly Bayer Zsolt fideszes publicista cégének, az 1100ÉV Kft.-nek 40 millió jutott.

🔴 431 milliós támogatást kapkapott a Kubatov Gábor Fidesz pártigazgató nevével fémjelzett Ferencvárosi Torna Club (FTC) és az alá tartozó egyéb Kft.-k.

(Címlapkép: Tóth Gabi énekesnő a 100. Magyar Derby és Divat Fesztivál sajtótájékoztatóján Budapesten a Kincsem Parkban 2022. június 21-én. MTI/Balogh Zoltán)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »