Peter Pellegrini a legmegbízhatóbb szlovákiai politikus

Peter Pellegrini a legmegbízhatóbb szlovákiai politikus

Peter Pellegrini szlovák köztársasági elnök a leghitelesebb személy a szlovákiai politikusok között. Az emberek 53 százaléka bízik benne, míg 42 százalékuk bizalmatlan – derül ki az Ipsos ügynökség által a Denník N számára június 26. és július 1. között, 1017 fős minta alapján végzett felmérésből.

A politikusok megbízhatóságának rangsorában a második helyen Zuzana Čaputová volt államfő végzett. A megkérdezettek 47 százaléka fejezte ki bizalmát iránta, ellenben 45 százalékuk bizalmatlan. Őt Robert Fico kormányfő követi 38 százalékos bizalmi és 55 százalékos bizalmatlansági indexszel.

Ivan Korčok volt külügyminiszterben 37 százalék bízik 51 százalék ellenében. A következő a rangsorban Matúš Šutaj Eštok –  ő a megkérdezettek 31 százalékának bizalmát élvezi, 49 százalék azonban bizalmatlan vele szemben. Michal Šimečka, a PS elnöke 29 százalékot tudhat magáénak 54 százalék ellenében.

Hírdetés

Milan Uhríkban a válaszadók 26 százaléka bízik, és 49 százalékuk bizalmatlan. Branislav Gröhlingben, az SaS vezetőjében pedig 24 százalék bízik, 53 százalék bizalmatlan, míg Milan Majerskýban a megkérdezettek 23 százaléka bízik, 43 százaléka viszont bizalmatlan.

A listán Andrej Danko következik – az SNS párt vezetője 22 százalékos bizalmi és 66 százalékos bizalmatlansági indexszel bír. Alacsony a bizalom a parlamenten kívüli Demokrati párt elnöke, Jaroslav Naď iránt. Benne mindössze a megkérdezettek 20 százaléka bízik, 60 százaléka pedig bizalmatlan.

Még ennél is rosszabb a Szlovákiáért Mozgalom vezetőjének, Igor Matovičnak az eredménye. Matovič a válaszadók csak mintegy 17 százaléka szerint megbízható, 76 százalék úgy véli, hogy Matovič politikusként teljesen megbízhatatlna. A szintén parlamenten kívüli Szövetség elnöke, Forró Krisztián végzett az utolsó helyen: benne a megkérdezettek 14 százaléka bízik, 41 százaléka viszont bizalmatlan.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »