A magyar baloldal Brüsszel pártján áll

Az ítélet már megszületett, a csütörtökön megszavazandó EP-határozatban már az szerepel – mondta el Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője a szerdai magyar gyermekvédelmi törvényről szóló uniós vita kapcsán az M1 Ma reggel című műsorában.

Nagy Ervin úgy fogalmazott: egy érzelmileg túlfűtott vita folyt szerdán az Európai Parlamentben. Gyakorlatilag az ítélet már megszületett, ami abban a határozatban lesz benne, amelyről csütörtökön fognak szavazni. Ez a demokráciának egy elég furcsa felfogása. Láthatóan a nemzetközi baloldal már eldöntötte, hogyan fog állást foglalni és ebben a magyar baloldal is segítségükre van.

A határozatnak azonban nem lehet olyan következménye, hogy Magyarországtól elvonjanak forrásokat, már csak azért sem, mert ez pusztán egy politikai állásfoglalás, ami abból is látszik, hogy homofóbtörvénynek nevezik a magyar gyermekvédelmi törvényt.

Hírdetés

Az EP több képviselője a Bizottságot és a Tanácsot is kritizálta, azt kérték többen is, hogy a Bizottság lépjen fel Magyarországgal szemben, holott erre jelenleg semmiféle joga nincs.

Az Európai Unióban a szerződések világosan körülhatárolják a különböző intézmények és tagállamok hatásköreit. A gyermekvédelem kérdése nemzetállami hatáskörbe tartozik, de az uniós Alapjogi Charta is megerősíti a gyermekek védelmét.

Ebben a vitában is látható, hogy a nemzetek Európája-koncepció hívei, avagy a szuverenisták és az Európai Egyesült Államokat preferálók csapnak össze. Még az Amerikai Egyesült Államokban is vannak bizonyos ügyek, amelyekről az adott államok dönthetnek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »