A libsi EP-képviselők legnagyobb sajnálatára Putyin még mindig nem támadta meg Ukrajnát, ezért kitalálták, hogy "megszállta Fehéroroszországot"

Az Európai Parlament csaknem nyolcvan képviselője nyílt levélben hívta fel az uniós vezetők figyelmét arra, hogy az orosz csapatok Fehéroroszországba telepítése komoly veszélyt jelenthet Ukrajnára, Lengyelországra, Litvániára, Lettországra és egész Európára – írja az Euronews nyomán a 24.

Miközben a világ figyelme Ukrajnára összpontosul, Oroszország gyakorlatilag – az illegitim Lukasenka-rezsim kérésére – megszállta Fehéroroszországot. Az Európai Unió ugyanakkor továbbra is elkötelezett a nemzetközileg elismert határokon belüli területi integritás, függetlenség mellett.

A nyílt levél aláírói ezért felszólították Roberta Metsola EP-elnököt, Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét és Ursula von der Leyen bizottsági elnököt, tegyék világossá a Moszkvával folytatandó tárgyalásakon, Európa a folyamatos orosz katonai jelenlétet Fehéroroszország "leigázásaként" kezeli. A nyílt levelet szocialista, néppárti, liberális, "konzervatív" (ECR) és zöld EP-képviselők is aláírták.

Hírdetés

Az orosz védelmi minisztérium kedden jelezte, az orosz és belarusz hadsereg mobilitását tesztelik a mostani közös hadgyakorlaton. A NATO-főtitkár csütörtökön, a macedón miniszterelnökkel tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján azt mondta, Moszkva jelentős haderőt ( 30 ezer orosz katonát, nehézbombázókat, rakétákat, légvédelmi rakétákat és különleges alakulatokat) küldött Fehéroroszországba az elmúlt napokban.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »