A környezetvédelmi tárca a cégekkel együtt akarja beállítani a karbonmentesítésről szóló felhívást

A környezetvédelmi tárca a cégekkel együtt akarja beállítani a karbonmentesítésről szóló felhívást

A környezetvédelmi tárca a cégekkel együtt akarja beállítani a karbonmentesítésről szóló felhívást Mészáros Richárd2024. 04. 12., p – 16:00

Azok a szlovákiai vállalatok, amelyek a termelésük szén-dioxid-mentesítésével kapcsolatos támogatásra szeretnének pályázni a helyreállítási tervből, jelentkezhetnek a környezetvédelmi minisztériumnál. Erre a pénteki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet Tomáš Taraba (SNS-jelölt) és Peter Kmec (Hlas) miniszterelnök-helyettes. Taraba a zöldtárca vezetőjeként elmondta, hogy a minisztérium a felhívás feltételeinek hatékony beállítása érdekében a lehetséges pályázókkal akar egy asztalhoz ülni.

Hírdetés

„Szlovákia iparának karbonmentesítése nem állhat csupán az új technológiák bevezetéséből, mert ezek egyúttal növelik az előállítási költségeket, és veszélyeztetik a szlovákiai vállalatok versenyképességét. Ezért várjuk a vállalatok jelentkezését. Velük együtt akarjuk beállítani a gazdaság zöld átállásának feltételeit” – hangsúlyozta Taraba. Hozzátette: a cégek az erre a célra létrehozott e-mail-címen keresztül jelentkezhetnek.

Peter Kmec helyreállítási és ellenállóképességi tervért felelős miniszterelnök-helyettes emlékeztetett: a szlovákiai ipar karbonmentesítésre több mint 600 millió eurót különítettek el az uniós forrásokon belül. Kmec figyelmeztetett: a felhívás feltételeinek megfelelő beállítása az alkalmazás szempontjából is kulcsfontosságú. „Hogy azonnal meg tudjuk valósítani. Mert nagyon szorít az idő. A felhívást 2026 első feléig kell teljesíteni” – tette hozzá.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »