A kárpátaljai Szent Márton Karitász a háború következményeit enyhítő segítségnyújtásról

A kárpátaljai Szent Márton Karitász a háború következményeit enyhítő segítségnyújtásról

Az alábbiakban a „Szent Márton Karitász” Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány a munkácsi egyházmegye honlapján március 6-án megjelent közleményét olvashatják az ukrajnai háború következményeit enyhítő segítségnyújtással kapcsolatban.

A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye az ukrajnai háborús helyzet miatt válságcsoportot hozott létre az egyházmegyei karitász munkáját segítve. Célja, hogy minden lehetséges módon segítsünk az itt élő rászoruló és a háború miatt kényszerűségből ide menekülő családokon, nőkön, gyerekeken felekezeti és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül.

Rendkívül súlyos és összetett a helyzet, a második világháború óta nem voltunk ehhez hasonló válságban. Felfoghatatlan, ami körülöttünk történik; ugyanakkor megrendítően szép látni a segítő szándéknak, jóakaratnak a számtalan megnyilvánulását.

Hogyan segíthet?

Pénzbeli támogatás – jelen pillanatban ez a leghatékonyabb támogatási forma. Az alábbi magyarországi szervezetekhez utalt pénzek garantáltan eljutnak hozzánk. A bizonytalan ukrajnai helyzet miatt kérjük nem a saját ukrajnai számlánkra az utalásokat.

Kárpátalja Hitéletéért Alapítvány (számlaszám ITT)

Kárpátaljai Családokért Egyesület (számlaszám ITT)

Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány (számlaszám ITT)

A megjegyzések rovatban kérjük feltüntetni: „Segítség a háborús helyzetben”

Hírdetés

Élelmiszer- és tárgyi adományok – ezekre is nagy szükség van folyamatosan és hosszabb távon is. A gyűjtés meghirdetése előtt feltétlenül egyeztessenek velünk!

Egy súlyos és elhúzódó humanitárius válságban vagyunk, így a támogatásokra még sokáig nagy szükség lesz. A segítség-felajánlásokra igyekszünk időben válaszolni.

A magyarországi szállásfelajánlásokat a Máltai Szeretetszolgálat vagy a Katolikus Karitász erre a célra létrehozott elérhetőségeire küldjék.

A pénzbeli és tárgyi felajánlásokkal kapcsolatos kérdéseket, információkat, megkereséseket a következő címre küldjék: [email protected].

Az aktuális és bővebb információkat, elérhetőségeket a Szent Márton Egyházmenyei Karitász honlapján találhatják.

Kérjük mindenkitől az imádságot a békéért és értünk. Hisszük, hogy az ima reális erő, az egyetlen, ami meg tudja változtatni a világot.

Köszönettel és a béke reményében:

Fehér Ferenc
„Szent Márton Karitász”
Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány

Forrás: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Szent Márton Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »