A jövő hétvégén jubilál az Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenye

A jövő hétvégén jubilál az Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenye

Október 12-én és 13-án újra Ipolynyéken gyűlnek össze a magyarnóta szerelmesei. Idén jubilál a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya által szervezett Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenye.

A 25. alkalommal megrendezésre kerülő seregszemle kétnapos lesz. Szombaton emlékesttel veszi kezdetét a jubileumi rendezvény. Mint Kliment Éva, a területi választmány statutáris képviselője ezzel kapcsolatban a Felvidék.má-nak elmondta:

szombaton 17 órától egy emlékest keretében emlékezünk azokra a szervezőkre, közreműködőkre, zsűritagokra, akik már nincsenek közöttük.

Hozzátette: az emlékest közreműködői azok a nótaénekesek lesznek az eddigi nótaversenyek résztvevői közül, akik elfogadták a szervezők meghívását. A szombat esti órákban pedig nótabállal egybekötött nótás találkozóra kerül sor az ipolynyéki kultúrházban.

Hírdetés

Másnap, október 13-án már a nótaénekesek versenye lesz. Délelőtt, a hagyományokhoz híven a Felvidék határain túlról érkező versenyzők minősítő versenyére kerül sor.

Délután 15.00 órai kezdettel pedig a felvidéki magyarnóta-énekesek mérettetik meg magukat.

A nótaénekesek két nótát – egy hallgatót és egy csárdást adnak elő a versenyen.

A versenyzőket a dunamocsi Mezei Zsolt és zenekara kíséri. Jeles szakemberekből álló zsűri értékeli idén is nótaénekeseket. A bírálóbizottság tagjai: Tarnai Kiss László, Szeredy Krisztina, Antal Gusztávné, Magyar Nándor és Papp Katalin.

A 25. Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenye a KULTMINOR támogatásával valósul meg.

(PP/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »