A homonnai menekülttáborban 19 afgán tartózkodik, a legfiatalabb három hónapos

A homonnai menekülttáborban 19 afgán tartózkodik, a legfiatalabb három hónapos

A homonnai menekülttáborban tartózkodó afgán állampolgárok közül a legfiatalabb egy három hónapos gyerek. Összesen 19 Afganisztánból érkezett menedékkérő tartózkodik a tábor területén – tájékoztatott Petra Friese, a belügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa szerdán.

Az afgánok között több gyerek és hét olyan nő van, akik házastársa Szlovákiában él. Három édesanya és egy 20 éves fiatalember is tartózkodik a menekülttáborban. Friese elmondása szerint a menedékkérőket a megérkezésük után azonnal letesztelték a Covid-19 betegségre. A negatív teszteredmény kézhez vétele után külön szobákban szállásolták el a családokat.

Hírdetés

Jelenleg folynak a kötelező orvosi vizsgálatok. A menedékkérők csak a vizsgálatok eredményének ismertetése és egy kötelező meghallgatás után hagyhatják el a menekülttábor területét. Friese hozzátette: a menedékkérők intenzív szlovák nyelvtanfolyamon vesznek részt.

A homonnai menekülttáborban azokat a személyeket helyezték el ideiglenesen, akiket a szlovák katonák augusztus végén evakuáltak Afganisztánból.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »