A Hlas-SD Kamil Šaškót javasolta az egészségügyi miniszteri posztra

A Hlas-SD Kamil Šaškót javasolta az egészségügyi miniszteri posztra

Matúš Šutaj Eštok, a Hlas-SD elnöke Kamil Šaškót javasolta az egészségügyi miniszteri posztra Robert Fico kormányfőnek. Šutaj Eštok ezt a közösségi hálón jelentette be. Šaško a gazdasági minisztérium államtitkára.

„Kitartunk amellett, hogy az egészségügynek a szükséges megszorítások ellenére is prioritásnak kell lennie.

Ezért döntött úgy a Hlas, hogy olyan személyt jelöl az egészségügyi tárca élére, aki hatékonyan fogja irányítani a minisztériumot, és az ágazat finanszírozásának kialakításán fog dolgozni. Kamil Šaško elismert szakember, komoly nemzetközi tapasztalata van, jelenleg a gazdasági minisztérium államtitkára”

– írta a Hlas-SD elnöke.

Kiemelte Šaško gazdasági, menedzseri kvalitásait. Šutaj Eštok szerint stratégiai gondolkodást és gyakorlatiasságot hoz a tárca vezetésébe.

Hírdetés

„Világos elképzeléseivel és a hatékony irányítás fontosságának hangsúlyozásával elnyerte a Hlas-SD és koalíciós partnerei teljes bizalmát” – tette hozzá.

Šutaj Eštok úgy véli, Šaško képes lesz folytatni a fontos projekteket,

tud majd kommunikálni az egészségügyi szakemberekkel, és olyan megoldásokat hozhat, amelyek jobb körülményeket teremtenek az egészségügyi szakemberek munkájához, valamint színvonalasabb betegellátást.

„Nagyon köszönöm Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter odaadó munkáját” – tette hozzá a Hlas-SD elnöke, és rámutatott, az egészségügy finanszírozásának zavara a „világjárvány katasztrofális kezelése” során végképp elmélyült. A „bombasztikus ötletekre” elköltött pénzeket az egészségügyre lehetett volna fordítani.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »