A hétvégi szűrés végeredménye a Komáromi járás városaiban

A hétvégi szűrés végeredménye a Komáromi járás városaiban

Komárom kivételével, ahol vasárnap 19 óráig folyt a Covid-19 mintavétel, a járás további 3 városában már megszülettek a hétvégi szűrés végeredményei.

5 helyszínen: a Városi Művelődési Központban (2), a Városi Sportcsarnokban (2), a Városi Hivatalban, a nyugdíjasklubban és a Szabadidőközpontban található 7 mintavételi ponton folyt az antigénes tesztelés.

Végül a két nap folyamán összesen 4578 ingyenes mintavétel történt, s 57 esetben igazolódott be a pozitivitás, ami 1,24 százalékos fertőzöttséget jelent. A vasárnap tesztelt 1684 lakos közül 30 lett pozitív, ami 1,78 százalékos fertőzöttséget jelent 

– tájékoztatta portálunkat Koczkás Beáta, Gúta alpolgármestere. Hozzátette: a helyi cégek, így a kábelgyár tesztelési eredményeiről hivataluk majd vélhetően hétfőn értesül.

szombaton és vasárnap 8 és 18 óra között összesen 6 mintavételi helyen: a stadionban, a kultúrházban, a Szabadidőközpontban, az egyik szakközépiskolában (POU), a zöldállási nyugdíjasklubban és a bagotai kultúrházban végeztek antigénteszteket. Elektronikus úton időpontot is lehetett foglalni, amit állítólag sokan dícsértek, mert nem kellett sokáig sorakozni.

Hamran Mária, Ógyalla alpolgármestere a Ma7.sk-nak elmondta:

Hírdetés

A szombaton levett 1659 mintából 25 lett pozitív, a vasárnapi 1624 mintából pedig 30 mutatott pozitivitást. A végeredmény tehát 3283 tesztből 55 pozitív lett, ami sajnos, összességében 1,67 százalékos fertőzöttséget jelent. Fontos tehát továbbra is betartanunk a járványügyi előírásokat

a kultúrház előtt kialakított 2 mintavételi helyen 4 napon át folyt a lakosság szűrése.

Négy nap alatt 2339 személy mintavételére került sor, és 20 pozitív eredmény született, ami 0,85 százalékos pozitivitás. A kétperces időintervallumokkal gördülékenyen működő elektronikus regisztrációba legfeljebb 2500 személy fért volna bele. Ősszel hozzávetőleg ezer lakossal többet, 3355 főt teszteltünk, de akkor már 10 évtől ajánlották a szűrést és talán a 65 év feletti érdeklődő is több volt

– tudtuk meg Molnár Zoltántól, Naszvad polgármesterétől.

szombaton egyes helyszíneken annyira alacsony volt az érdeklődés, hogy azokat vasárnap már nem is nyitották meg, vagyis a Kajak-Kenu Klubban, a Kossuth téri nyugdíjasklubban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban és a Határőr utcai iskolában ma már nem működött a szűrőállomás.

A 19 órakor végződött vasárnapi tesztelés végeredménye még nem áll rendelkezésünkre.

Szombaton a városban 7256 tesztből 114 lett pozitív, ami 1,57 százalékos fertőzöttségnek számított.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »