A házasság belesimul Isten tervébe – Veszprémben is lezárult a házasság hete

A házasság belesimul Isten tervébe – Veszprémben is lezárult a házasság hete

Veszprémben a Gizella Hotel és Étterem adott otthont a házasság hete záróeseményének február 17-én. A Házasság ünnepe elnevezésű est főszervezője – immár tizenkettedik alkalommal – a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja volt.

Az ünnepi este programjait Udvardy György érsek nyitotta meg. „Az, hogy időt szánunk a házasság ünneplésére, azt jelenti, gondolunk a jövőnkre. Hiszen a házasság az alapja a családnak, amely egy Istentől akart közösség, és amely belesimul Isten tervébe” – fogalmazott a főpásztor. Kiemelte a szentségi házasság prófétai voltát, amennyiben a keresztény házaspárok Istenről tanúskodnak a maguk emberi eszközeivel. Az érsek kérésére egy rövid elcsendesedés során mindenki hálát adhatott mindazokért a kegyelmekért és ajándékokért, amelyekkel Isten megajándékozta az életét, házasságát, majd a hálaadásokra és fohászokra közösen Isten áldását kérték a jelenlévők.

Az este Fodor-Hekler Melinda Lehet a szerelem örök? című zenés irodalmi műsorával folytatódott, melynek során operarészleteket, musicaldalokat, zárásként pedig egy csodálatos imát, Gomez Ave Maria-ját hallgathatta meg a házasságot ünneplő közönség.

Ezt követően egy hosszúra nyúlt és kalandos nászút történetével ismerkedhettek meg a résztvevők Harkányi Árpád és Zárug Zita révén, akik egy baráti hangvételű beszélgetésben számoltak be eddigi életük egyik legnagyobb kalandjáról, a Föld körüli különleges nászútjukról, melynek során biciklivel járták be a világot – mintegy négy év alatt. Zita és Árpi a maguk kedves, közvetlen módján meséltek életük és utazásaik – olykor meghökkentő – fordulatairól: hogyan fogalmazódott meg bennük megismerkedésük után néhány évvel a világ körüli biciklis nászút gondolata; hogyan viselte az addig a biciklizéstől magát távol tartó Zita a több mint 40 ezer kilométernyi tekerést; hogyan diagnosztizálta Árpi vesekövét Nepálban egy éppen ott túrázó magyar vesespecialista doktornő, akivel a szerencsés véletlen – a Gondviselés? – hozta össze a házaspárt; hogyan tapasztalták meg minden országban az emberek jóságát, nyitottságát és segítőszándékát.

Hírdetés

Meséltek életük aktuális legnagyobb kihívásairól: három kisgyermekükről is, akiknek az érkezése természetesen nem tartja vissza az aktív szülőket az újabb utazásoktól – amellett, hogy most inkább hagyományos családi életet élnek, az átlagosnál valamivel több biciklizéssel és utazással. Utazásuk egyik legnagyobb megtapasztalásaként emelték ki annak felismerését, hogy a világ jó hely, az emberek jók.

Az est záró részében Tátrai József és Tátrainé Radics Rita, a Rendhagyó Randevúk című, házaspároknak szóló játékos programsorozat házigazdái számoltak be a játék idei sikereiről.

A programokat követően a megjelentek vacsora mellett folytathatták a kötetlen beszélgetést.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »