A háború elől menekülő emberek útvonalát bombázták a cionisták – videó

A háború elől menekülő emberek útvonalát bombázták a cionisták  – videó

2024. 10. 04.

Az izraeli légicsapás súlyosan megrongálta a Libanon és Szíria közötti Masznaa határátkelőt, jelentősen megnehezítve a menekülők helyzetét – közölte Ali Hamieh libanoni közlekedési miniszter a Reuters hírügynökséggel.

Tel-Aviv szerint  az utvonalon a Hezbollah fegyvereket szállíthatot. Izrael szokásához híven  csak indokot próbál találni miért bombázza a civil lakosságot.

A pénteki támadás a Masznaa határátkelő közelében történt, és egy hat- hét méter széles krátert vájt a libanoni oldalon. Az elmúlt napokban több százezer ember használta ezt az útvonalat, hogy elmeneküljön az izraeli bombázások elől.

Hírdetés

Az izraeliek három rakétával támadták a két határátkelő közötti utat. A Libanont és Szíriát összekötő főút teljesen használhatattlanná vált az autósforgalom szempontjából. Az izraeli légicsapások elől menekülő libanoniak illetve a Libanonban menekültként élő szírek kénytelenek gyalogosan megtenni a több kilóméteres utat hátrahagyva gépjárműveiket és személyes dolgaikat.

Gyerekek, nők és idős emberek próbálnak átjutni a háború sújtotta Libanonból Szíriába. Próbálják a személyes tárgyaikat is magukkal vinni.

 

Hamieh miniszter egy sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az átkelő a libanoni állam fennhatósága alá tartozik. A libanoni kormány adatai szerint az elmúlt 10 napban több mint 300 ezer ember, főként szíriaiak menekültek át Libanonból Szíriába az egyre fokozódó izraeli bombázások miatt.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »