A háború a szlovákiai vásárlási szokásokat is átírta

A háború a szlovákiai vásárlási szokásokat is átírta

A három hete tartó orosz-ukrán háború első jeleit a szlovákiai vásárlók szokásain is észre lehet venni, s nem csupán abban, hogy közel tízszer annyi ember akar az utóbbi időszakban zászlót vásárolni.

Természetesen az ukrán lobogó iránti érdeklődés nőtt meg ilyen mértékben a Heureka keresősoldalon, amiről a pravda.sk számolt be cikkében, miközben az is kiderült, a cseheknél még ennek is a duplája volt az érdeklődés.

A szolidaritás kifejezésének eme módja mellett más jelenségek is megfigyelhetők, hiszen az ország területén szinte minden településen elindult ilyen-olyan gyűjtés a háború ellen menekülőknek, ezért a pelenkák iránt is megduplázott az érdeklődés. de még nagyobb a változás a matracok esetében, ahogy a különféle más fekvő alkalmatosságok esetében is.

Hírdetés

A gyermekeknek szóló további alapszükségletek szintjén is változás figyelhető meg, vagyis egyértelmű, hogy a szlovákiai vásárló a zsebébe is nyúl, ha segíteni kíván, nem pedig csak az otthon talált, ki nem használt eszközöket viszi a gyűjtésbe. 

A másik oldalon a háború más tendenciákat is elindított, bizonyos rétegek inkább aranyba fektetik a vagyonuk egy részét a kiszámíthatatlan politikai helyzetben, de ennél jóval többen vannak azok, akik a legnagyobb e-shopokban elektromos fűtőtesteket vásárolnak. Ezzel is igyekeznek felkészülni arra a helyzetre, ha az orosz földgáz valamiért már nem érkezne meg az országba. Itt is akár 10-szeres eladási növekedés figyelhető meg, ahogy a különböző elektromos főzőlapok iránt is hatalmasra duzzadt az igény.

Egyelőre a kereskedők szerint még elegendő mennyiség van a termékekből, de már most látszik, a háború körüli propaganda mindkét oldalról megtette a hatását.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »