A Főiskolák Diáktanácsa felszólította Kollárt, Matovičot és Dankót, hogy mondjanak le titulusukról

A Főiskolák Diáktanácsa felszólította Kollárt, Matovičot és Dankót, hogy mondjanak le titulusukról

A Főiskolák Diáktanácsa (ŠRVŠ) felszólította Boris Kollár (Sme rodina), házelnököt, Igor Matovičot, az OĽaNO a priatelia mozgalom elnökét és Andrej Dankót, az SNS elnökét, hogy mondjanak le főiskolai titulusukról. Indoklásuk szerint azon politikusok esetei, akik tisztességtelen módon szereztek titulust, megkérdőjelezik a szlovákiai felsőoktatás jó hírnevét és színvonalát.

„Az akadémiai környezetben az etika és a szabályok betartása alapelv, ami segít megőrizni az oktatásii rendszer integritását, hitelességét és minőségét. (…) Ugyancsak segít a hallgatóknak szakmai értékeik fejlesztésében, melyekre jövőbeni tevékenységük során szükségük lesz” – állapította meg a Főiskolák Diáktanácsa.

Hírdetés

Annak érdekében, hogy a közvélemény bizalma ne rendüljön meg a demokratikus társadalomban és az olyan fontos intézményekben, melyek akadémiai titulusokat adományoznak, egyben felszólították Branislav Gröhling volt oktatásügyi minisztert is, hogy hitelt érdemlő módon bizonyítsa főiskolai titulusa megszerzésének törvényes módját, amit a mai napig nem tett meg.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »