A fogorvosok kritizálják a fogászati kedvezmények egyik napról a másikra történő eltörlését

A fogorvosok kritizálják a fogászati kedvezmények egyik napról a másikra történő eltörlését

A Szlovák Fogorvosi Kamara nem tartja helyénvalónak, hogy az egészségbiztosítók egyik napról a másikra törölik a fogászati ​​ellátásokkal kapcsolatos kedvezményeket. A kamara kiemelte, hogy senki sem kommunikált velük az ügyben. Szerinte a páciensek nem lesznek elégedettek a változással.  

„A fogászati kedvezmények eltörlésére két szempontból tekintünk. Az első, hogy már 2018-ban, amikor az egészségbiztosító először vezette be a kedvezményeket, negatív hozzáállásunkat fejeztünk ki, mert ez egy újabb adminisztratív művelet volt, amely szükségtelenül megterhelte és késleltette a fogászati ​​ellátást nyújtó szolgáltatót. A második szempont viszont a páciens oldaláról közelíti meg az egészet, akit ezek az anyagi juttatások arra motiváltak, hogy kezeltesse a fogait”

– áll a kamara véleményében.

Elmondása szerint a kedvezmények arra is ösztönözték az embereket, hogy részt vegyenek a szűrővizsgálatokon nemcsak a fogorvosnál, de a háziorvosnál is. Bírálta, hogy a kedvezmények megszüntetése „lényegében napról napra” történik.

Hírdetés

„Az, hogy ez a megfelelő lépés-e az egészségügyi rendszer további finanszírozására való megtakarítás szempontjából, azt a páciensnek kell megmondania. De biztosan nem lesz elégedett, hiszen a fogászati ​​kezelések időpontja egész évre be van ütemezve, és a páciens számít az egészségbiztosítótól származó juttatásra”

– mutatott rá.

Májustól megszűnnek a fogászati ​​ellátással kapcsolatos kedvezmények az egészségbiztosítókban. A egészségügyi minisztériuma ezt azzal indokolta, hogy a fogorvosi kedvezmény betöltötte oktatási célját, és új kedvezmények után kell nézni.

Májustól megszűnnek a fogászati ​​ellátással kapcsolatos kedvezmények az egészségbiztosítóknál

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »