A fideszes Völner két éve azt mondta, a kereszténység meghatározza az egész életét

A fideszes Völner két éve azt mondta, a kereszténység meghatározza az egész életét

A 15 éve aktívan politizáló Völner Pállal készített beszélgetést 2019-ben a Hír TV. Az Őszintén című műsor leírásában olyan mondatok szerepelnek például, hogy „a hithű keresztény politikus nem mindennapi helyszíneket is be szokott járni, hogy kissé kiemelkedjen a hétköznapi taposómalomból.” Kiderült továbbá, hogy vallásos nevelést kapott, a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumba végzett,

a keresztény hit pedig meghatározza a mindennapjait.

A minden héten vasárnap templomba járó politikus szerint,

„ha az ember megéli a hitét, akkor az talán látszik a cselekedetein is, hiszen az az elsődleges elvárás.”

Hozzátette, „beszélni mindenki tud, aztán cselekedni mindig nehezebb” – mondta.

A hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsított Völner két éve elmondta, fontos, miként viszonyulunk az emberekhez, meg kell adni mindenkinek a tiszteletet.

Mindig mérhetjük egymást úgy, hogy kinek mennyi pénze van, vagy kit, hogy áldott meg a természet külső jegyekkel, de ha azt a mércét vesszük alapul, hogy az ember Isten képmása, akkor az egész más dimenzióba kerül és akkor az emberi szempontjaink eltörpülnek

– fogalmazott a két évvel ezelőtti műsorban. Az esztergomi bazilika altemplomában, a bíboros síremlékénél pedig arról beszélt, ha a XX. századi magyar történelemről, magyarságról, kereszténységről, hűségről és kitartásról van szó, akkor Mindszenty József személye megkerülhetetlen.

Hírdetés

Szerinte

bemenni egy templomba alkalmat ad arra, hogy az ember kicsit magába mélyedjen, átgondolja a nehéznek tűnő feladatait és erőt meríthet, hogy azt mondja, „nem is olyan nagy az a probléma”.

A Völner-ügyről röviden

Mint arról beszámoltunk, kedd délelőtt közleményt adott ki a Legfőbb Ügyészség, hogy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A kormánypárti honatya abban az ügyben érintett, ami miatt korábban letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét.

Az ügyészség szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

A Jobbik erre válaszul közölte, Völner Pál lemondásával nem úszhatják meg Orbánék, helyettesét követve Varga Juditnak is haladéktalanul vennie kellene a kabátját, és távoznia posztjáról. A magyar néppárt szerint különösen vérlázító, hogy a kenőpénzt Völner a gyanú szerint azoktól a végrehajtóktól kapta, akiknek a ténykedése folytán családok tízezrei kerültek az utcára a Fidesz-kormányzás több mint egy évtizedében.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje közösségi oldalán arról írt, az Igazságügyi Minisztériumból irányítják a korrupciót, ráadásul annak a vezetőnek a kezében futnak össze a szálak, aki a Pegasus-kémszoftver bevetéséről dönt. Nálunk tehát az állam nem a bűnözőket figyeli titkosszolgálati eszközökkel, hanem egy bűnöző figyel meg tisztességes állampolgárokat, újságírókat, vállalkozókat.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »