A FIDESZ és az EMNP mintájára az AUR is törvényt hozna az LMBTQ emberek ellen

A FIDESZ és az EMNP mintájára az AUR is törvényt hozna az LMBTQ emberek ellen

A román szélsőjobboldali alakulat közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy elkezdik egy olyan törvény kidolgozását, mely megakadályozná „a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését” a kiskorúak körében. Állításuk szerint azt követően döntöttek így, hogy konzultáltak a tagjaikkal és a szimpatizánsaikkal.

„A tagjaink és a szimpatizánsaink több mint 98%-a támogatja egy ilyen törvény sürgős elfogadását, melynek célja, hogy védje a gyerekeket az óvodákban és az iskolákban. Követjük ezzel a budapesti kormány nemrég kifejtett álláspontját, mely hasonló törvényt hozott” – idézi George Simion társelnököt a közlemény, aki azt is elmondta: más európai, konzervatív pártokkal is tárgyalnak ez ügyben.

„Az AUR támogatja a családot és a keresztény értékeket. Az LGBTQI aktivisták nincs mit keressenek a romániai óvodákban, iskolákban. Meg akarjuk védeni a román gyerekeket a koruknak nem megfelelő propagandától” – így a másik társelnök, Claudiu Târziu.

Hírdetés

Amint arról beszámoltunk, pedofilellenes, homofób törvényt fogadott el a FIDESZ-KDNP kezdeményezésére a magyar országgyűlés, mely nagy felháborodást keltett nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte.

Madarat tolláról, embert (elv)barátjáról. Fotók: George Simion és Orbán Viktor (Forrás: a két politikus Facebook-oldala)Madarat tolláról, embert (elv)barátjáról. Fotók: George Simion és Orbán Viktor (Forrás: a két politikus Facebook-oldala)

A jogszabály lényegében megtiltaná az iskolákban, óvodákban a homoszexualitásról való beszédet, nem törődve azzal, hogy ezzel mekkora károkat okoz pl. az érintett gyerekeknek.

Emellett fantomokkal is hadakozik, mivel tiltja a nemváltás – egyébként sehol a világon nem létező – iskolai, óvodai népszerűsítését is.

Pár napja az egyik erdélyi magyar törpepárt, az Erdélyi Magyar Néppárt is bejelentette, hogy Romániába importálná a pedofilellenes, homofób magyar törvényt. Mint nyilatkozták, „saját” (valójában az RMDSZ listáján bejutott) parlamenti képviselőjükön, Zakariás Zoltánon keresztül terjesztik be a javaslatot.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »