Átadták a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége díjait

Átadták a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége díjait

A hétvégén zajlik Rozsnyón a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXIX. Országos Találkozója, melynek keretében szombat este átadták a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által alapított díjakat. Az idén a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat Fodor Attila, a komáromi Comenius Pedagógiai Intézet igazgatója kapta.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége díjai a legmagasabb hazai szakmai elismerésnek számítanak, a Felvidéki Magyar Pedagógus Díj mellett öt kategóriában kerültek kiosztásra.

Darázs Rozália szobrászművész bronz kisplasztikáját és a szövetség emléklapját Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége elnöke, illetve az alelnökök, Vörös Mária és Hack László adták át. A díjazottakról készült portréfilmek hamarosan az SZMPSZ honlapján is megtekinthetők lesznek.

Hírdetés

A 2024-es évben a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat Fodor Attila, a komáromi Comenius Pedagógiai Intézet igazgatója vehette át.

Pedagógus életpálya díjat kapott Szetyinszky Veronika (Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda, Vágsellye).

A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért Balogh Rózsa (Művészeti Alapiskola, Komárom), Habán Hajnalka (Munka Utcai Alapiskola, Komárom) és Vitéz Király Erika (Szepsi Alapiskola), kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményekért pedig Benko Tünde (Mocsáry Lajos Alapiskola, Fülek), Hamar Mónika (Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda, Vágsellye) és Varga Tamás (Jókai Mór Alapiskola, Komárom) vehetett át elismerést.

A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért a komáromi Selye János Egyetem és Szőköl István (NIVAM Komárom) kapott díjat, az óvodapedagógusok, nevelők részére, kiváló módszertani és nevelési eredményekért pedig Albert Éva (Szakkay József Szakközépiskola, Kassa), Berta Mónika (Eötvös Utcai MTNY Óvoda, Komárom) és Pócsa Ágnes (Kossányi József Alapiskola és Óvoda, Szentpéter).


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »