A Duna Menti Tavasz harmadik napján is sokszínű előadásokkal gazdagodhattunk – VIDEÓKKAL

A Duna Menti Tavasz harmadik napján is sokszínű előadásokkal gazdagodhattunk – VIDEÓKKAL

A 48. Duna Menti Tavasz harmadik napján, a színjátszó és szerkesztett játék versenyműsorokat, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében adták elő a versenyzők.

Stábunk megkérdezte a felkészítő pedagógusokat és gyerekeket, valamint a zsűri tagjait, hogy mit jelent számukra a Duna Menti Tavasz. Dolmány Mária zsűritag stábunknak nyilatkozva elmondta, hogy az évek alatt milyen érdekességekre figyelt fel, és azt is megtudtuk, hogy az összmagyar gyermekszínjátszással összevetve milyen a hazai színvonal.

Gáspár Kornélia, a királyhelmeci Helmeczy Mihály Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, A tokaji szőlőhegyen című népi játék felkészítő pedagógusa és rendezője elmondta milyen a gyerekek körében az érdeklődés a Duna Menti Tavasz iránt, továbbá beszélt arról, hogy a gyerekek évről évre egyre pozitívabban és bátrabban lépnek fel.

Hírdetés

Sklut Tibortól megtudtuk, az évek alatt milyen változások történtek az esemény keretén belül, es hogy szerinte miért is fontos a felvidéki magyarság megmaradása szempontjából a Duna Menti Tavasz évenkénti megrendezése.

Pataky Ádám az alistáli Művészeti Alapiskola Csip-csirip Színjátszó Csoport, Toldi című elbeszélő költemény felkészítő pedagógusa és rendezője elárulta, felkészítő pedagógusként mire kell leginkább odafigyelni egy darab összeállításakor, és beszélt arról is, melyik korosztály érdeklődik leginkább a Duna Menti Tavasz iránt.

Oros Simon Csaba és Hajlík Tamás gyerekszereplők is nyilatkoztak stábunknak.

A versenyműsorok lezajlása után a Meseváros előadásai következtek. A harmadik napon Simon Vízváry Csilla tánccsoportjának fellépése (latin táncok), KOBUKRAV – Sklut Tibor önvédelmi bemutatója, a Pici Csallóközi, az Apró Csallóközi és a Kis Csallóközi fellépése, és a Kavics Társulat gyermekműsora (Trilla Manó és Erdőjáró Varga Csongor), meseverkli volt műsoron. A Duna Menti Tavasz mind a négy napján délután 14.00 órától a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának tagjai dedikálják gyermek- és ifjúsági könyveiket a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtt, továbbá 14.00 és 17.00 óra között 25 fős csoportokban látogatható a Csallóközi Múzeum.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »