A Diósgyőr nyerte a keleti rangadót

A Diósgyőr nyerte a keleti rangadót

A Diósgyőr 2–0-ra győzött Nyíregyházán a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombat este játszott keleti rangadóján.

Ismét telt ház várta a csapatokat az újonc Nyíregyháza új otthonának harmadik mérkőzésén, ennek ellenére a vendég Diósgyőr kezdett jobban a jó iramú találkozón. Bár az első kapura lövés a hazaiaké volt, összességében a miskolciak futballoztak veszélyesebben, ennek eredményeként egy mintaszerű akció végén Edomwonyi szerzett vezetést. Nem késett sokat a nyírségiek válasza, de Myke Ramos remek ollózása a keresztlécről a gólvonalra vágódott, így elmaradt az egyenlítés. A kifejezetten lüktető meccsen a piros-kékek fokozatosan átvették az irányítást, egy ízben Toma a jobb kapufát találta el, de les miatt akkor se lett volna érvényes gól, ha bemegy.

Hírdetés

Térfélcserét követően azonnal megduplázta az előnyét a Diósgyőr, méghozzá Gera gyönyörű góljával, aki az első blokkolt lövése után átemelte a kissé kint álló nyíregyházi kapust. A hazaiak még nagyobb elánnal kezdtek rohamozni, de az elmúlt öt fordulóban mindössze egy gólt kapó DVTK szervezett védekezésével ezúttal is állta a sarat. Az utolsó húsz percre alább hagyott a hazaiak lendülete, így a vendégek elvitték mindhárom pontot Nyíregyházáról.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »