A címer önmagában csak külsőség

A címer önmagában csak külsőség

A címer önmagában csak külsőség, de sok nagy érdek, sok szép tett, sok nemes érzés fűződik hozzája

– írta ifj. Andrássy Gyula gróf Magyarország címeres könyvének előszavában.

A magyar zászló és címer napjánAz Országgyűlés 2014. december 16-án a magyar zászló és címer napjává nyilvánította március 16-át.

A honatyák 155 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett fogadták el a határozatot, mely szerint “az Országgyűlés, fejet hajtva mindazon emberek, közösségek és emlékük előtt, akik e zászló és címer alatt harcolva életüket, szabadságukat adták a magyar nemzetért, vagy e zászló és címer tisztelete miatt szenvedtek bármilyen sérelmet vagy hátrányt, Magyarország zászlaja és címere iránti tisztelettől vezérelve, megbecsülésének kifejezése érdekében a nemzeti színről és ország címeréről szóló 1848. évi XXI. törvénycikk elfogadásának emlékére, március 16. napját a magyar zászló és címer napjává nyilvánítja”.

Az indoklás kifejtette, hogy a magyar nemzet összetartozását, a magyar nemzeti függetlenséget kifejező piros-fehér-zöld zászló, valamint az alaptörvényben meghatározott címer a nemzeti kulturális örökség része, tiszteletük az intézmények, a szervezetek és a magyar nemzet polgárainak közös felelőssége.

Hírdetés

Szilágyi Ákos szerint:

március 15-én a zászló visz ki minket ünnepelni, míg március 16-án mi visszük ki a zászlót büszkén, és mi ünnepeljük a zászlót.

Szócsinné Vitéz Léber Ottilia

Magyar Tudat

Megosztás

The post A címer önmagában csak külsőség appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »