A BL-ben csatáznak a Premier League legjobbjai

A BL-ben csatáznak a Premier League legjobbjai

A Premier League első és második helyezettje is pályára lép kedd este, a Bajnokok Ligája 2022-es negyeddöntőinek első játéknapján. A Manchester City az Atlético Madridot fogadja, a Liverpool a Benficánál vendégeskedik.

Pep Guardiola, a City menedzsere találkozott már Diego Simeone Atlético Madridjával a Bajnokok Ligájában, akkor a spanyolok legyőzték a katalán edző csapatát, a Bayern Münchent, s bejutottak a 2015–2016-os kiírás döntőjébe. Ugyanakkor most a fogadóirodák szerint Guardiola csapata az esélyesebb – a Manchester City október 30. óta csak öt mérkőzésen nem nyert. Három döntetlen mellett kétszer kapott ki, egyszer a két magyarral, Gulácsi Péterrel és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipzigtől, egyszer pedig a Harry Kane duplájával nyerő Tottenhamtől.

Az Atlético – bajnoki címvédőhöz képest – gyengébb őszt produkált, de tavaszra magára talált, éppen ez adja a ma esti mérkőzés egyik különlegességét. Február 16. óta – a Manchester United elleni hazai BL-mérkőzését (1-1) kivéve – kivétel nélkül megnyerte. Jan Oblak mindössze három gólt kapott ezeken a mérkőzéseken.

Simeone szerint a Citynek erősebb a játékoskerete, mint az Atléticóé, de a párharc csak két mérkőzésből áll, a különbség kiegyenlíthető.

Hírdetés

A Liverpool hasonlóan jó formában van (sőt…), a legutóbbi tizenhét meccséből csak egyet nem nyert meg, az Internazionale elleni BL-visszavágót, amelyet kétgólos előnyből kezdett. Decemberben közepétől akadt egy rossz hónapja, hat mérkőzéséből csupán egyet nyert meg a rendes játékidőben, de azóta szinte megállíthatatlan. A Benfica kevésbé van jó passzban, a pénteki bajnoki mérkőzését elveszítette a tabellán közvetlenül mögötte álló Sporting Bragával szemben, hátránya a bajnoki tabellán szinte behozhatatlan a Portóval és a Sporting CP-vel szemben. Idén még egyszer sem nyert meg három tétmérkőzést sorozatban.

A City és a Liverpool is még három vasat tart a tűzben, a Vörösök akár négy trófeát is nyerhetnek tavasszal, mivel korábban – a Chelsea ellen tizenegyespárbajban – megnyerték a Ligakupát. A precedens nélküli mesternégyeshez a Cityvel kell megvívni.

A két csapat vasárnap egymás ellen játszik bajnoki rangadót az Etihad Stadionban, Guardiola csapatának előnye egy pont. A húsvéti hétvégén az FA-kupa elődöntőjében, a londoni Wembley-ben találkoznak majd. (Ha valóban marad a helyszín, mivel korábban felvetődött, hogy közlekedési nehézségek miatt ne Londonban játsszanak egymással.) S ez még nem minden: akár a Bajnokok Ligája párizsi döntőjében is összekerülhet a két csapat, korábban nem, hiszen különböző ágakon vannak.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik, a manchesteri mérkőzést az M4 Sport, a lisszabonit a Sport 1 közvetíti.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »