A Körkép.sk nyilatkozata Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője felszámolásunkra vonatkozó felszólítására

A Körkép.sk nyilatkozata Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője felszámolásunkra vonatkozó felszólítására

Nyitókép: csemadok.sk

A Ma 7 médiacsalád főszerkesztője, Molnár Judit a Magyar 7 hetilap 40. számában a következőket írta:

„A konzervatív oldalon a sajtó mércéjével nem mérhető névtelenek trollhada, és a befizető ügynökségként üzemelő fakenews-gyár sem szolgálja a közösség érdekekeit (felszámolásukra már régen rászolgáltak), előbb-utóbb ezzel is lesz dolga az elnöknek.”

A Körkép.sk szerkesztősége felháborítónak tartja és egyúttal elítéli, hogy a felvidéki magyar sajtótér egyik, de nem egyedüli szereplője, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője a fent idézett véleménycikkben nyíltan arra szólítja fel a Magyar Szövetség újonnan megválasztott pártelnökét, hogy „számolja fel” a Ma7 médiacsalád versenytársait.

Súlyos erkölcsi, sajtóetikai és politikai kérdéseket vet fel az a tény, hogy a Ma7 médiacsalád versenytársai eltávolításához a szlovákiai magyar párt pártelnökétől kér segítséget, még akkor is, ha a Magyar Szövetségnek semmi joga nincs fellépni a felvidéki magyar médiatér egyes szereplői ellen, az ugyanis egyenértékű lenne az autokráciákra jellemző cenzúrával és a sajtó ellehetetlenítésével.

Mivel a felvidéki magyar médiatér konzervatív oldaláról írt a Ma 7 médicsalád főszerkesztője, nagy valószínűséggel „felszámolás” alatt elsősorban a Körkép.sk szlovákiai magyar hírportál és a Piros7-es hírportál ellehetetlenítését érti.

Hírdetés

A Körkép.sk szerkesztősége megengedhetetlennek tartja, hogy a Ma7 médicsalád főszerkesztője törvényellenességre utaló cselekményekkel vádolja meg a versenytársakat.

Egyúttal elhatárolódunk a Ma7 médicsalád főszerkesztőjének azon elképzelésétől, miszerint a Ma 7 médicsaládon kívül egy magyar nyelvű konzervatív médiaszereplőnek sincs létjogosultsága a szlovákiai magyar piacon.

Elismerjük, hogy a felvidéki magyar konzervatív médiatér közel sem egységes a közösséget érintő kérdésekben, ahogy azt is, hogy az egyes sajtóorgánumok közötti viszonyt személyes ellentétek és nem egyszer személyeskedő viták terhelik. Ez azonban sosem lehet ok arra, hogy egyik vagy másik hírportál „felszámolására” szólítson fel.

A Körkép.sk szerkesztőségének nyilvánosan vállalt véleménye van a Ma 7 médicsalád működéséről, de sosem emeltünk szót azért, hogy a hírportál működését szüntessék be. Legfeljebb azt kifogásoltuk, hogy aránytalanul nagy forrásaik ellenére a közéleti és politikai élettel kapcsolatos értelmező, elemző és érdekvédelmi feladatokat nem hatékonyan vagy elfogultan, a felvidéki magyar politikai vezetés felé szolgalelkűen látta el. Más szavakkal, nem a versenytársak felelőssége és hibája, hogy a Ma 7 médicsalád olvasottsági mutatói miatti kétségbeesésében politikai erővel akar domináns szerepre szert tenni a felvidéki magyar konzervatív médiatérben.

Kiemeljük, hogy Szlovákiában, a szélsőségesen liberális, progresszív, genderideológiától túlfűtött és háborúpárti mainstream sajtó dominanciájával szemben a felvidéki magyar konzervatív sajtó, köztük a Körkép.sk jelenti az egyik kulcsfontosságú védvonalat, többek között épp azért, mert az aktuális politikai vezetés befolyási körén kívül helyezkedik el.

Felszólítjuk Gubík Lászlót, a Magyar Szövetség párt elnökét, akit Molnár Judit, a Ma7 médicsalád főszerkesztője az említett hírportálok „felszámolására” kért fel, hogy határolódjon el a Molnár Judit által leírtaktól és egyértelműen foglaljon állást amellett, hogy a felvidéki magyar hírportálok továbbra is szabadon, a közösség érdekében ténykedhetnek, és ezt pozíciójából adódóan politikai eszközökkel, nem óhajtja sem most, sem a jövőben ellehetetleníteni.

A Körkép.sk szerkesztősége


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »