Katekétáknak tartottak szakmai napot Baján

Katekétáknak tartottak szakmai napot Baján

A bajai Szent László Általános Művelődési Központ adott helyet a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye katekétáinak – hitoktatóinak, hittanárainak – szervezett őszi hitoktatói továbbképzésének szeptember 28-án. A szakmai napról Juhász Péter állandó diakónus írt beszámolót, amelyet szerkesztett formában közlünk.

A szakmai nap a baja-belvárosi Szent Péter és Pál-templomban szentmisével kezdődött, amelyet Finta József általános érseki helynök, a kecskeméti társszékesegyház plébánosa mutatott be.

A szentmise után az iskola dísztermében Juhász Péter állandó diakónus, a nap koordinátora, az Egyházmegyei Kateketikai Bizottság nevében köszöntötte a megjelenteket.

Majd Hajdók Róbert főigazgató képviseletében Sáfránné Jászberényi Márta tolmácsolta az intézményvezetés köszöntését.

A szakmai nap folytatásában A katekéta a Szentlélek ajándéka címmel interaktív előadások következtek, amelyeket Kató Csaba állandó diakónus, coach szakember és felesége Kató-Bellavics Ágota katekéta, mentálhigiénés lelkigondozó tartottak.

Délelőtti előadásában Kató Csaba az új Katekézis Általános Direktóriuma alapján a katekéta szerepeiről és identitásáról, valamint az identitás megerősítésének lehetőségeiről beszélt.

Hírdetés

Délben az iskola kápolnájában zsolozsmán vettek részt a hitoktatók, amelyet Szakács Tibor iskolalelkész tartott.

Ezt követően Kató-Bellavics Ágota a katekéta „jól-léte” különböző aspektusairól beszélt interaktív előadásában, melynek során a hitoktatók egymás között folytattak diskurzust a „jól-lét” különböző aspektusairól.

A nap zárásaként Binszki József bajai esperes, belvárosi plébános vezetésével elimádkozták a Szentlélek-litániát, kérve a Szentlélek kegyelmeit a tanévre, a hittanárok hivatásának még teljesebb, szakmaibb és lelkibb megéléséhez.

A szakmai napon több mint 135-en vettek részt szerte az egyházmegyéből: papok, diakónusok és hittanárok, akiknek a Bajai Espereskerület hitoktatói színvonalas, szakmai és lelki tartalomban is bővelkedő, emelkedett továbbképzést szerveztek.

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Fotó: Koprivanacz Kristóf

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »