Izraeli „védelmi” miniszter: hamarosan megkezdődik a Hezbollah elleni háború következő szakasza

Izraeli „védelmi” miniszter: hamarosan megkezdődik a Hezbollah elleni háború következő szakasza

Joáv Galant izraeli védelmi miniszter azt közölte hétfőn, hogy hamarosan megkezdődik a Hezbollah libanoni síita szervezet elleni háború következő szakasza, mely lehetővé teszi az észak-izraeliek hazaköltözését.

Az észak-izraeli települések polgármestereivel tartott találkozóján Galant utalt arra, hogy Izrael várhatóan szárazföldi offenzívát is indít Libanon területén.

"Jelentős tényező következik a biztonsági helyzet átalakításában, mely lehetővé teszi számunkra, hogy a lakosságot visszajuttassuk otthonaikba” – mondta Galant. "Meg fogjuk tenni. És ahogy egy hónapja bejelentettem a súlypont északra tolását, most azt mondom, hogy megváltoztatjuk a helyzetet, és hazaküldjük a lakosokat” – tette hozzá.

Hírdetés

A Hezbollahot vezető Haszan „Naszrallah megölése nagyon fontos lépés volt, de nem minden. Minden képességünket bevetjük” – mondta Galant. – Önök is részesei ennek az erőfeszítésnek” – tette hozzá a határnál szolgáló katonákhoz intézve szavait.

A Hezbollah főtitkárhelyettese, Naim Kasszem sejk hétfőn azt hangoztatta, hogy a mozgalom készen áll az izraeli csapatok esetleges szárazföldi hadműveleteire. A szervezet vezetőségének ez volt az első érdemi megszólalása Naszrallah pénteki megölése óta.

„Szembe kell néznünk minden lehetőséggel, és készen állunk, ha az izraeliek a szárazföldi behatolás mellett döntenek. Az ellenálló erők készen állnak a szárazföldi ütközetre” – mondta Kasszem.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Bementek az izraeli elitkommandósok Libanonba – bármikor megindulhatnak a rohamdandárok


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »