Az SNS nem fogja szétverni a kormányt. Danko szerint a koalíció instabilitásáért Migaľ és Tomáš okolható

Az SNS nem fogja szétverni a kormányt. Danko szerint a koalíció instabilitásáért Migaľ és Tomáš okolható

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) biztosan nem fog szétverni egyetlen kormányt sem – jelentette ki Andrej Danko, a nemzetiek vezetője hétfői sajtótájékoztatóján. Szavai szerint nem tud azonosulni az államháztartás konszolidációjának felépítésével, de a kormányt biztosan nem veri szét emiatt.

A megoldatlan kérdéseket, például az önkormányzatok többletfinanszírozását szerdán rendezik a koalíciós tanácsban – tette hozzá. Danko azt állítja, hogy megpróbálta csillapítani a feszültséget a koalícióban azzal, hogy a minimálbér és nyugdíj témájában próbált alkalmazkodni Erik Tomášhoz, a Hlas-SD munkaügyi miniszteréhez.

 „De semmi oka nincs arra, amit a médiában a hétvégén előadott. Mindenekelőtt nem rendelkezik felhatalmazással és hatáskörrel, hogy ezt megengedje magának. Úgyhogy remélem, hogy vége, mert mi is folytathatjuk, de akkor a koalíció instabilitásáért teljes mértékben olyan személyek vállalják a felelősséget, mint Samuel Migaľ, aki nem támogatta Šimečka leváltását, és Erik Tomáš, aki nem akarja beismerni, hogy talán bizonyos kérdésekben hallgatnia kellene a koalíciós partnerre is”

– mondta.

Hírdetés

A várak és a kastélyok megkapják a pénzt

Andrej Danko visszautasítja az SNS-t ért bírálatokat amiatt, hogy a várok és kastélyok helyreállításával foglalkozó egyesületek továbbra sem kaptak pénzt az SNS-jelölt Martina Šimkovičová által vezetett kulturális minisztériumtól. A nemzetiek vezetője szerint médiajátékról van szó, amelyet Erik Tomáš és Daniel Krajcer nyom a médiának.

„Erik Tomáš megígérte Krajcernek, hogy az STVR igazgatótanácsában lesz, ezért játszanak ilyen piszkos játékot ellenünk a színfalak mögött” – állítja Danko. Hangsúlyozta: a várak és a kastélyok mindenképpen megkapják a pénzt.

Azt szeretné, ha Szlovákia külföldön a kastélyok és várak, valamint a termálvizek országaként mutatkozna be. „Éppen ezért prioritást élvez számomra ezen egyesületek támogatása, és tiltakozom az e témával kapcsolatos politikai visszaélések ellen” – tette hozzá.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »