Miért nélkülözhetetlenek a díszcserjék a kertben?

Miért nélkülözhetetlenek a díszcserjék a kertben?

Mindenki azt szeretné, hogy a kertje minél esztétikusabb, színesebb legyen. Ez sok időt, türelmet, munkát és előzetes tervezést igényel, de a befektetett energia mindig megéri. Milyen növényekben gondolkodjunk? Mondjuk díszcserjék telepítésében.

Díszcserjéket minden kertbe!

Van egy jó hírünk: a Hanga Kertészet széles díszcserje kínálatában Ön is megtalálja azokat a növényeket, amelyekkel még szerethetőbbé teheti a kertjét. Nincs is annál jobb, mint amikor hazaérve egy gyönyörű kert fogadja a munkától fáradt családtagjait és Önt is.

Az örökzöld növényeket például azoknak ajánlják, akik azt szeretnék, hogy a kertjükben legyenek olyan növények, amelyek egész évben dekorálnak élénk, dús, sokszor színes lombozatukkal. Segítségükkel a szomorkásabb őszi, vagy a rideg téli hetekben is életteli vegetáció lesz kertjében! Az alábbiakban néhány kiváló megoldást találhat!

Az örökzöldek családja nagyon nagy

Ennek köszönhetően Ön az igényei szerint – a méret, az alak, a színárnyalat, vagy éppenséggel a betölteni kívánt funkció szerint is ki tudja választani az új örökzöld kedvencét. Választható például:

Lombhullató cserjék is szóba jöhetnek

Hírdetés

A lombhullató (más néven levélhullató, lombváltó vagy nyárizöld) növényeknek nevezzük azokat a fákat, cserjéket vagy évelő lágy szárú növényeket, melyek az év valamely szakában lehullajtják a leveleiket. A mérsékelt övi és sarkvidéki klíma esetén a levelek ilyen módon történő elveszítése a téli időszakban megy végbe. Más területeken a száraz évszak és az eső mennyisége szabályozza a levélhullás időpontját.

Idetartoznak a:

A talajtakaró cserjék is szépen mutatnak

Kiváló megoldást jelentenek a kihasználatlan, kopár földterületek hatékony és esztétikus elfedésére. Alacsony termetűek, nagy területeken terülnek szét, gondozott és egységes látványt biztosítanak, alacsony gondozási igény mellett. Ilyen az:

Sövénynek való cserjék

Ezek akár kerítésként, térhatárolóként is megállják a helyüket a kertet szebbé, zöldebbé, élettelibbé téve. Minden kertbe megkötés nélkül alkalmazhatóak, akár esztétikai, akár védelmi célokkal is bevethetőek. Ilyen például a babérmeggy számtalan változata vagy az érdeslevelű gyöngyvirágcserje változatok.

Sokféle díszcserje létezik, amelyek sokkal szebbé és élhetőbbé tehetik életterünket. Érdemes minél változatosabban megtervezni a kertünket, bátran kombinálva a növényeket. Tegye ezt Ön is – nézzen szét a Hanga Kertészet díszcserje kínálatában!

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »