Kutatók éjszakája – Több mint 200 programmal várják az érdeklődőket az ELTE karain

Share 0 Post 0 Share

Az egyetem közleménye szerint az Állam- és Jogtudományi Karra látogatók megtudhatják, hogy kikezdheti-e a jogászság jövőjét a mesterséges intelligencia, míg a Bölcsészettudományi Karon virtuális utazást tehetnek az ókori olümpiai játékok színhelyére, felfedezhetik a világ ízeit és kultúráit a Bábel Bisztróban, a bátrabbak elmélkedhetnek a világvégéről, de lesz könyvtári és uráli szabadulószoba is. Az Informatikai Karon lesz drónos akadálypálya, LEGO-szortírozó, holografikus kirakójáték, emellett készíthetnek saját földgömböt is a látogatók. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon szó lesz a négyzetrácsban megbúvó számolási zavarról, a Társadalomtudományi Karon pedig bemutatják a társadalmi helyzeteket szimuláló interaktív színházi társasjátékot, a Szociopolyt – írták a beharangozóban.

Minden évben nagy érdeklődés övezi a Természettudományi Kar látványos bemutatóit, idén is csaknem 60 program közül lehet válogatni: rendeznek többek között evolúciós kerekasztalt és kutyaetológia-konferenciát, lesznek klímajátékok, vegyészolimpia, poligráfiás hazugságvizsgálat, valamint “genetikai modellélőlény simogató” is.

Hírdetés

A Pedagógiai és Pszichológiai Karon idén is rendeznek csoporthipnózis és robotika workshopot, lesz klímaszorongás-mérés és szó lesz az etikus divatfogyasztás kihívásairól. A tájékoztató szerint a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ csillagvizsgálójában a látogatók “sétát tehetnek” a csillagos égen, készíthetnek mikroszkópos fotót és mindent megtudhatnak a trópusi kutatómunka szépségeiről és veszélyeiről. A programkínálatban a fiatalabbaknak szól a Fantasy fiataloknak – avagy mágia germán módra című előadás, emellett lesz testfejlettségiállapot-szűrővizsgálat is az ELTE TTK Biológiai Intézetében.

Share 0 Post 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »