Prostituáltnak nevezte Huliak Plavákovát, a PS képviselőjét ezután ismét kitiltották az ülésteremből

Prostituáltnak nevezte Huliak Plavákovát, a PS képviselőjét ezután ismét kitiltották az ülésteremből

Prostituáltnak nevezte Huliak Plavákovát, a PS képviselőjét ezután ismét kitiltották az ülésteremből Kulcsár Péter2024. 09. 25., sze – 17:24

Botrányok sora játszódott le a parlamentben szerdán.

Rudolf Huliak, az SNS képviselője „prostituáltnak” nevezte Lucia Plavákovát, az ellenzéki PS képviselőjét. Mindez azután történt, hogy Andrej Danko (SNS), a parlament alelnöke kitiltotta őt az ülésteremből. Nem tetszett neki, hogy a laptopján olyan matricák voltak, amelyek az LMBTQ+-közösséghez tartozó emberek támogatását fejezték ki. A képviselőnő régóta és nyíltan beszél arról, hogy ő maga is homoszexuális.

„Az SNS frakciójában határozottan és szigorúan ellenezzük a progresszív liberalizmus demagóg ideológiájának terjesztését, amelybe az LMBT ideológia és az általuk nemeknek nevezett 72 ostobaság tartozik” – mondta Huliak az Andrej Dankóval közösen tartott sajtótájékoztatóján.

„Amikor a képviselőnő azt olvassa a hozzászólásában, hogy a Szlovák Köztársaság büntető törvénykönyve szerint a magzat nem érdemli meg az életet, akkor ez a nő nem érdemel mást, mint hogy prostituáltnak nevezzük abban az értelemben, hogy nem rendelkezik és nem tiszteli az élet alapvető kérdéseit, amelyeket Isten adott az emberiségnek” – tette hozzá.

Hírdetés

Az LMBTQ+-közösséghez tartozó emberek jogainak támogatása szerinte felforgatja a hagyományos családi értékeket és erkölcsileg veszélyezteti a fiatalokat. „Ragaszkodunk ahhoz, hogy példásan megbüntessék őt ezeknek a matricáknak a mutogatásáért, amelyek a laptopján vannak” – mondta.

Tibor Gašpar (Smer-SD), a parlament alelnöke szerdán délután újra kitiltotta az ülésteremből Lucia Plaváková. Az ok ugyanaz volt, mint szerda délelőtt, amikor Andrej Danko (SNS) tiltotta ki Plavákovát a laptopjára ragasztott matricák miatt. Gašpar a házszabályra hivatkozott, majd a 17 órára tervezett szavazásig berekesztette az ülést.

„Az ülésterembe tilos bevinni transzparenseket, szórólapokat és hasonló vizuális ábrázolásokat. Ön ezt mégis megtette, és háromszori figyelmeztetés ellenére sem változtatott ezen az állapoton, ezért kitiltom a teremből” – mondta Gašpar Plavákovának. Feltételezi, hogy Peter Žiga (Hlas) parlamenti alelnök, megbízott házelnök az ügy miatt összehívja a házbizottságot.

Plaváková nem értett egyet Gašparral, és tiltakozást nyújtott be a döntés miatt.

(TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »