Hatszáz pályázat nem elég a fővárosnak

Hatszáz pályázat nem elég a fővárosnak

Szerda három óráig több mint hatszáz pályázat érkezett a fővárosi önkormányzati cégek meghirdetett igazgatósági és felügyelőbizottsági, valamint vezérigazgatói és ügyvezetői tisztségeire.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közölte: fővárosi képviselők kezdeményezésére úgy döntött, hogy három héttel, vagyis 2024. október 16-án 16 óráig meghosszabbította a pályázatok benyújtási határidejét.

Hírdetés

„Megértem azt az igényt, hogy előbb alakuljon meg a Fővárosi Közgyűlés, álljon fel az új városvezetés, és majd az első október végi munkaközgyűlésen kerüljön napirendre az igazgatóságok, felügyelőbizottságok és cégvezetők kérdése. Köszönöm mindenkinek, aki eddig pályázatot nyújtott be, és a továbbiakban is mindenkit erre biztatok, aki elhivatottságot érez magában Budapest szolgálata iránt” – írta a főpolgármester.

A bejelentést nem hagyta szó nélkül a Fidesz budapesti elnöke. Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán úgy vélekedett, hogy a „szivárványkoalíció tagjai” már megállapodtak a lényegi kérdésekről, hogy „ki, milyen zsíros helyeket kap”, de a részletekről még folynak az egyeztetések. Ilyen részlet az, hogy hol, kinek az embere fog pályázóként nyerni, a határidőket pedig ehhez igazodva tolják ki – tette hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »