Telt házas volt Hevesi Kriszta előadása Komáromban

Telt házas volt Hevesi Kriszta előadása Komáromban

Telt házas volt Hevesi Kriszta előadása Komáromban Károly Zsolt2024. 09. 25., sze – 11:52 Komárom |

Hevesi Kriszta Nőnek lenni jó – a bennünk élő Istennők címmel tartott előadást Komáromban. Az alkalom kapcsán Less Károllyal, a rendezvény szervezőjével beszélgettünk.

A közösségi előadásokkal kapcsolatban áprilisban beszélgettünk Less Károllyal, aki akkor a Bódi Tesókat hozta a városba, hamarosan pedig Almási Kitti klinikai pszichológus fog előadást tartani az érdeklődőknek. Hevesi Kriszta előadásán telt ház volt a komáromi Matica Házban.

„Szervezőként egy csodálatos érzés, hogy telt házas egy rendezvény, s látni azt, hogy mennyi embert érdekel a tabutéma, a tabuk döntögetése. A rövid bevezetőmben elmondtam, hogy az egyik szemem szomorú, a másik pedig vidám. Vidám azért, hogy olyan sok csodás hölgy megjelent a rendezvényen, szomorú azért, hogy egy kezemen meg tudtam volna számolni, mennyi férfi érkezett. Örültem volna, ha több férfi érkezik, mert mi mindig törekszünk reálisan, pragmatikusan megérteni a nőket, s ez nem mindig sikerül, de ez az előadás talán egy kicsit közelebb hozta volna számukra a női lélek fundamentumának a megértését” – nyitotta a beszélgetést Less.

Kiemelte, hogy az előadás egy színházi látogatás hangulatát keltette, az érdeklődők az öltözködésükkel is kifejezték tiszteletüket az előadó felé. Tapasztalatai azt mutatják, hogy akárcsak a Bódi Tesóknál, úgy Hevesi Krisztánál is aktív volt a közönség, az előadók a saját stílusukhoz mérten csempészik bele azokat az elemeket az előadásba, amik megmozgatják az embereket. Korábban a Bódi Tesók egy kicsit lazábban, sportosabban nyitottak a közönségnél, Hevesi Kriszta pedig folyamatosan közelebb húzta magához a nézőket, felépítve a köteléket, akárcsak az előadását.

A szervezéssel kapcsolatban elmondta, hogy minden ilyen típusú előadás egy hosszas szervezési folyamat. 

Hírdetés

„Nem mondanám, hogy nehéz elhozni ezeket az előadókat határon túlra, hanem a folyamat hosszadalmas. Minden részletet le kell egyeztetni, mindenre oda kell figyelni, s még így is becsúszhat valami olyan, ami keresztbe tehet az előadáson, vagy előtte. Például most az előadás előtt a technika ördöge játszott velünk, de sikerült kiküszöbölni a problémát időben” – részletezte.

Bár az előadás címe Nőnek lenni jó – a bennünk élő Istennők volt, az előadó nemcsak a nőket istenítette, hanem a párkapcsolat fontosságát is hirdette. A családi vonalat erősítette, ugyanis a férfi és a nő is egyedül kevés ahhoz, hogy olyan csodát képezzen, ami tovább tudja vinni az emberiséget. 

„Úgy gondolom, hogy az előadásnak lesz folytatása. Még nem döntöttük el, hogy mikor, most épp az elhangzottak emésztése zajlik. Novemberben érkezik hozzánk Almási Kitti a városi művelődési központba, egy kicsit más zsánerrel. Az Elvarratlan szálak című könyvét fogja bemutatni, s ez egy jóval komolyabb előadás lesz, mint egy évvel ezelőtt. Nagyon remélem, hogy Hevesi Kriszta tiszteletét teszi nálunk újra másfél éven belül” – mondta a szervező.

A beszélgetésünk alatt szóba került a párkapcsolatok fontossága. Less Károly elmondta, szerinte nemcsak a párterápiára van szükség, hanem egyfajta reformra, hiszen a párkapcsolati és a szexualitás témáját is hanyagolják az iskolákban és a családi körben, természetesen tisztelet a kivételnek. 

„Valamikor a felső tagozatos diákokhoz bejön a ginekológus, elmond néhány dolgot a test működéséről, alapvető dolgokat a szexualitásról, de önmagában a párkapcsolatokról, azoknak a működésről és az emberekben lejátszódó folyamatokról nem esik szó. Itt közbelép a közösségi média kártékony hatása, illetve Hevesi Kriszta említette még a pornófüggőséget, s máris tévképzetekben kezdik a témát a fiatalok” – mondta.

„Képviselőként eskettem a városházán, s ez egy csodálatos dolog, sokszor felér egy templomi szertartással. Viszont nagyon sok a válás. S valahol erre is fel kellene készíteni a fiatalokat, hogy hogyan kell együtt élni, miként is találhatjuk meg a megfelelő partnert és a másikban rejlő boldogságot” – tette hozzá, majd elmondta, ezekkel az előadásokkal próbálja elősegíteni azt a pluszt vagy önbizalom-növelést, hogy a tabutémák felszínre kerüljenek, s elinduljon egyfajta kommunikáció az emberek között, a családokban, az intézményekben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »