Végül csak elítélték a fiatal lányt megerőszakoló hernyót

Végül csak elítélték a fiatal lányt megerőszakoló hernyót

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a felmentő ítélet megváltoztatását abban az ügyben, amelyben egy 19 éves lány volt szexuális bűncselekmény áldozata.

Hírdetés

A jogerős ítélet szerint a lány vonzódott a vádlotthoz, aki viszont komoly, érzelmi kapcsolatot nem akart kialakítani vele. A lány a kalandot visszautasította. 2018 decemberében több napon keresztül közösen szórakoztak ismerőseikkel. Ennek során a vádlott kihasználta, hogy kettesben maradt a lánnyal a házban, és – akarata ellenére – erőszakkal szexuális kapcsolatot létesített vele. A sértett néhány nap múlva elmesélte a történteket az édesanyjának, aki orvoshoz vitte, majd feljelentést tettek.

A Győri Járásbíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 3 év és 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezett.

A másodfokon eljáró Győri Törvényszék a vádlottat bizonyítottság hiányában felmentette. Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést, a vádlott és a védő azt tudomásul vette. Amennyiben az elsőfokú és a másodfokú bíróság a bűnösségről eltérően dönt, helye van a harmadfokú eljárásnak.

A Győri Ítélőtábla a 2024. szeptember 24-én kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A férfi bűnös szexuális erőszak bűntettében, ezért 2 év és 10 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »