Stratégiai változások a nemzeti és energetikai politikában – konferencia Újvidéken

Stratégiai változások a nemzeti és energetikai politikában – konferencia Újvidéken

Kiosztották a díjakat is az energetika területén legkiemelkedőbb projektekért.

Stratégiai változások a nemzeti és energetikai politikában címmel tartották meg a 17. Nemzetközi Energetikai Fórumot a Tartományi Képviselőházban. Az idei konferencia megnyitóján Juhász Bálint, a vajdasági parlament elnöke hangsúlyozta, évről évre ez a szakmai találkozó rámutat a tudomány, a politika és a gazdaság összekapcsolásának fontosságára, valamint arra, hogy közös erőfeszítéssel kell dolgoznunk Szerbia energetikai szempontból biztonságos, fenntartható, zöld és tiszta jövőjének megteremtésén.

A fórumon kiosztották a Top Energy 2024 díjakat is az energetika területén legkiemelkedőbb projektekért. Az idei díjazottak az Intra lighting Kft., a Technomarket Kft. és a Fonet Kft., ugyanakkor egyéni díjazottak is voltak: Boško Vučurević, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnökhelyettese, és Ljubo Maćić, az energetikai minisztérium tanácsadója.

Juhász Bálint, elnök, Tartományi Képviselőház: „Az energetikai biztonság és a fenntartható fejlődés generációs jog és generációs felelősség. A 2024-es energetikai döntések határozzák meg, hogy hol lesznek gyermekeink 2035-ben, és hol lesznek unokáink 2050-ben. A jelenlegi generációnak joga van a megújuló energiaforrásokhoz és az egészséges környezethez, és nekünk ezt a jogot nem szabad veszélyeztetnünk.”

Forrás: PannonRTV

The post Stratégiai változások a nemzeti és energetikai politikában – konferencia Újvidéken appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »