Visszatér a színpadra a balesetet szenvedett színésznő

Visszatér a színpadra a balesetet szenvedett színésznő

Szász Júlia a Centrál Színházban debütált a hétvégén.

Hétvégén debütált a Centrál Színházban a visszatérő Szász Júlia a 2:22 című darabban – idézi a Telex a színház közösségi bejegyzését.

Mint ismeretes, 2023 novemberben a Nemzeti Színház egyik Rómeó és Júlia előadásán két színész lezuhant a három méter magas díszletről és súlyos sérüléseket szenvedtek. Az eset nagy port vert fel, a két érintett színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó végül fel is mondott a színháznál.

Hírdetés

A terv sokáig az volt, hogy a több hónapos lábadozás után felépült színészek egy közös darabban térnek vissza a színpadra jövő tavasszal, de, mint pár napja kiderült, Szász Júlia visszatérése hamarabb jött el.

A Nemzeti Színház és a színészek közötti vita régóta húzódik a nyilvánosság előtt. A baleset után mindketten otthagyták a színházat. A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila először benyújtotta a lemondását, de nem sokkal később ezt visszavonta. A baleset miatt belső vizsgálat indult a színházban, nem találtak felelőst, a rendőrség is nyomozást rendelt el, ez még nem zárult le.

A kártalanítási folyamat is 2023 óta húzódik, ennek része egy többmilliós összeget kitevő sérelemdíj, de a pontos összegről zajlanak az egyeztetések. A peren kívüli megegyezésnek a Nemzeti korábbi nyilatkozata szerint nem az az akadálya, hogy a színház sokallja a kártérítést, hanem hogy Horváth Lajos Ottó nem ismeri el, hogy „a baleset bekövetkezéséért nem kizárólag a Színház tehető felelőssé, hanem abban maga a sérült Horváth Lajos Ottó is szerepet játszhatott”.

Horváth Lajos Ottó sérülései egyébként az orvosi szakvélemény szerint maradandóak. A kártérítés Szász Júlia esetében sem zárult még le.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »