Az árhullám elől menekülő vadak lepték el az utat Bajánál – videó

Az árhullám elől menekülő vadak lepték el az utat Bajánál – videó

A helyi rendőrség azt kéri az autósoktól, hogy az útlezárás időszakán túl is nagy figyelemmel közlekedjenek a fokozott vadveszély miatt, ugyanis az erdőkből, és az ár elől menekülő állatok gyakrabban bukkanhatnak fel a forgalmas szakaszokon is.

A dunai árhullám elől menekülő vadak a hét végén tömegével lepték el az 55-ös főutat a Pörböly és Baja közötti szakaszon – írja a 24.hu.

Szombaton és vasárnap az éjszakai és hajnali órákban az arrafelé közlekedők – a forgalom nagyságától függően – mind Pörböly, mind Baja irányából 20 km/órás sebességkorlátozás mellett kizárólag rendőri felvezetéssel haladhattak át az érintett útszakaszon, minden más időszakban pedig 60 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben annak érdekében, hogy az emberek és az állatok egyaránt biztonságban legyenek.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök szombaton éjjel sisakkamerájuk segítségével rögzítették, hogy riadt állatok – köztük őzek és szarvasok – menekülnek a gemenci erdőből. A Facebookon közzétett videón látszik az is, hogy egy ijedt őz az egyik motoros rendőr felé lépdelve keres kiutat, majd a járműtől és a fényektől megrettenve átugrik a szalagkorláton.

Hírdetés

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/bacskiskunvarmegyeirendorseg/videos/1321876032113543/&show_text=false&width=560&t=0

A helyi rendőrség a posztban megjegyzi, hogy jelen helyzetben nemcsak az úton közlekedőkre, hanem a térség erdőségeiben élő vadakra is vigyáznak.

A rendőrség a police.hu-n figyelmeztetett, hogy az érintett területen az autósok a lezárás időszakán túl is nagy figyelemmel közlekedjenek a fokozott vadveszély miatt, ugyanis a helyi erdőkből és az ár elől menekülő vadak gyakrabban bukkanhatnak fel az úton és annak közelében.

Az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése alapján a Duna tetőzése Bajánál hétfőn az esti órákban várható 915 centiméter környékén.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »