Több mint százan meghaltak Libanonban az izraeli légitámadásokban – videó

Több mint százan meghaltak Libanonban az izraeli légitámadásokban – videó

2024. 09. 23.

Az izraeli rezsim harci gépei kiterjedt légicsapásokat mértek Libanon városaira és falvaira, legalább 100 ember, köztük gyerekek halálát okozva – írta meg a Press Tv.

Az ország egészségügyi minisztériuma szerint az ideglenes adatok alapján legalább százan vesztették életüket és több mint négyszázan sebesültek meg  azokban a támadásokban, amelyek a nap folyamán hajtott végre a háborús bűncseleményeket elkövető izraeli légierő.

Az áldozatok között gyerekek, nők és egészségügyi dolgozók is vannak – tette hozzá, megjegyezve, hogy a számok ideiglenesek.

Az ország sajtóorgánumai szerint a az izraeli légierő a déli határon fekvő összes várost és falut, valamint azok környékét bombázta. A hírek szerint izraeli harci gépek kelet-libanoni területeket is célba vettek, köztük a Bekaa-völgyet is.

Libanoni források szerint a légicsapások összesen több mint 40 területet érintett.

Eközben izraeli sajtóorgánumok azt állították, hogy a támadásoka a libanoni területen belül 125 kilométerre mélyen (77 mérföldre) értek.

Danieh Hagari izraeli katonai szóvivő kijelentette, hogy a rezsim “kiterjedtebb és pontosabb csapásokat fog végrehajtani” Libanon ellen, hozzátéve, hogy a támadások a közeljövőben folytatódnak.

Hírdetés

A cionista rezsim október 7-e után indította el népirtó háborúját a Gázai övezetben, amiért a libanoni Hezbollah ellenállási mozgalom válaszul számos csapást mért a megszállt palesztin területekre, hogy megtorlást tegyen a rezsim ellen, és támogatást mutasson a háború sújtotta gázaiak számára.

A libanoni ellenállási mozgalom  vasárnap október óta a legtávolabbi csapásokat mérte a megszállt területekre  és rakétákat lőtt ki a Haifa városától 20 kilométerre délkeletre fekvő Ramat David légitámaszpontra és a Zevulun körzetben található Rafael fegyvergyártó üzemre is

Az izraeli katonai létesítmények elleni támadás kezdeti válasznak tekintette a Hezbollah, amiért a cionista rezsim titkosszolgálata a Moszad két napon keresztül több ezer személyhót és rádiótelefont robbantott fel amiben legalább 39 ember halt meg és több mint 3000 ember megsebesült.

Vasárnap a Hezbollah főtitkár-helyettese, Naim Qassem sejk kijelentette:

A mozgalom a rezsim elleni harc új szakaszában van. A fenyegetések nem állítanak meg minket. Készek vagyunk szembenézni minden katonai lehetőséggel.

Korlátozások léptek érvénybe a fennálló helyzet miatt Izraelben

Izraelben a polgári védelem úgy döntött, hogy jelenleg nem terjesztik ki újabb területekre a korlátozásokat. Vasárnaptól a Haifától északra található izraeli településeken iskolai szünetet rendeltek el, lezárták a tengerpartokat és a strandokat.

Zárt térben százra, nyílt területen tízre korlátozták a gyülekezők engedélyezett számát. Csak azokon a munkahelyeken dolgozhatnak, ahol biztosított a gyorsan elérhető óvóhely, és mindenkinek óvóhely közelében kell tartózkodnia.

Orientalista.hu – Sinoda (Press TV)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »